Математик го сметна: Ето колко антитела ще ни трябват за Зелен сертификат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доста спорове имаше по темата за издаване на зелен сертификат на база не ваксина, а направен тест за антитела. След рекордния брой брой жертви на коронавирус у нас днес (припомняме, че за последното денонощие бяха регистрирани 334 смъртни случая, близо 95% от които – неимунизирани) тези дискусии още повече се засилиха.

Междувременно стана ясно, че определени тестове за антитела все пак могат да се приемат като доказателство за имунна защита срещу коронавируса .

Ето как коментира случващото се математикът Лъчезар Томов :

Броят на смъртните случаи ще спадне малко, но ще остане висок, прогнозира експертът пред bTV. Според него следващия вторник може да е с 10% по-нисък, но като цяло стойностите ще останат рекордно високи.

„Това което правим с мерките, това което правят хората с поведението си, е да подтиснат разпространението. Това ни купува време да се ваксинираме, за да спрем умирането в тази епидемия“, коментира математикът.

На база на тях предстои да бъде взето решение дали хора с антитела, които не са регистрирани в системата след официален тест, могат да получат зелен сертификат.

Те ще се подновяват на всеки 3 месеца, а количеството трябва да е 10 пъти над референтната граница. Това са само част от предложенията на експертните съвети по вирусология и имунология към здравните власти.

Решено е! Зелени сертификати и с тест за антитела-ПодробностиСлед поредица от консултации и дълги и трудни разговори Министерство на здравеопазването въвежда зел…Nov 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!