Марешки пред Цънцарова по bTV: Не съм чел проекта за Конституция на ГЕРБ, ние сме опозиция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Депутатите от партията на Веселин Марешки „Воля“ няма да дадат подписите си за предложението на ГЕРБ за нова конституция, това каза той във включване по bTV.

Лидерът на „Воля“ каза, че не е чел предложението на ГЕРБ за нова Конституция. „Не чета предложенията на тази или онази партия, както не чета тезисите на БСП и на БКП и предложенията на президента Радев за анархия“, обясни Марешки и допълни, че ако проектът събере 120 подписа, тогава ще го прочете.

Марешки: Да оставим тия, дет са крали, и ще крадат по-малко. По-гладните ще крадат повечеКадър БТВ „Ако ще е така по-добре да оставим тия, дет са крали, и ще крадат по-малко. Да не отиват …Jul 22 2020vijti.com

Водещата Мария Цънцарова притисна политика с директни и остри въпроси, като например за ролята на „Воля“ в парламента. „Ние сме реална и прагматична опозиция“, заяви Марешки, след което трябваше обаче да обясни защо е бил на страната на ГЕРБ при приемането на бюджета и при вотовете на недоверие. „На последния вот на недоверие гласувахме „въздържал се“, подчерта той.

„Г-н Марешки, Вие чел ли сте сегашната конституция?“, контрира го Цънцарова и напомни, че позицията „въздържал се“ означава подкрепа за правителството. Марешки обаче заяви, че при избора на съдебен съвет и за купуването на F-16 опозиционните партии ДПС и БСП са гласували „за“ в парламента, а „Воля“ е била против. „Ние сме реална и прагматична опозиция“, обобщи зам.-председателят на Народното събрание.

Веселин Марешки: Президентът трябва да си даде имунитета и да бъде разследванБСП в момента прилича на една разпасана команда. Лидерът иска едно, вътрешната опозиция второ, симпа…Jun 28 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!