Мангъров отказа да изпълни разпореждането на Борисов да се ваксинира публично

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доц. Атанас Мангъров няма да се ваксинира, въпреки че само преди часове премиерът Бойко Борисов разпореди той да бъде ваксиниран публично.
Мангъров заяви пред Dir.bg, че няма да се ваксинира срещу коронавируса, защото има изградени антитела след безсимптомно боледуване.

Доц. Мангъров: Няма да се ваксинирам, имам антитела„Хората, които не са изкарали, особено хората, които са на възраст и имат едно или няколко придружав…Dec 28 2020vijti.com

„Хора като мен и като премиера Бойко Борисов, които са изкарали вируса, няма нужда да се ваксинират“, заяви шефът на КОВИД-отделението към Инфекциозната болница в София.

По думите на Мангъров още преди коледните празници той разговарял с премиера и му обяснил начините за достигане на колективен имунитет на населението и спиране на епидемията – по дивия начин, при който след прекарване на заболяването човек има антитела и имунен отговор, или по допълващия начин, чрез имунизациите.

“Това, което съм казал на премиера е, че ако той не беше изкарал вируса, щях да го посъветвам да се имунизира. Ако аз не го бях изкарал, също щях да се ваксинирам, защото ние сме хора на възраст“, заяви доц. Мангъров. Според него би било добре човек да си направи тест за антитела преди да предприеме стъпката с поставяне на ваксина срещу КОВИД-19. Ако този човек има антитела, той само щял да изхаби ваксината и можел да получи негативни ефекти от нея.

Но ако човек е на възраст, има придружаващи заболявания и не е карал вируса, пред него стоят две възможности – да го изкара по дивия начин, с риск да загине, или да се ваксинира, като преди това подпише информирано съгласие, смята Мангъров.
OFFNews.bg
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!