Майката на Деси Радева я гледа след операцията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Деси Радева ще разчита на помощта на своята майка Желяза при възстановяването си след операцията, която претърпя миналата седмица.
Първата дама вече се чувствала по-добре, съобщи и вицепрезидентът Илияна Йотова. Съпругата на Румен Радев бе приета по спешност в столичната болница „Св. Иван Рилски“ на 12 април, като неофициално бе съобщено, че е имала три мозъчни аневризми. Лекарите провели щателни прегледи и преценили, че сериозният проблем нямало как да бъде отстранен само с медикаменти, затова назначили операция, която преминала успешно.

Операцията на Деси Радева струва 30 000 лева, президентът доплаща 20 бона?Първата дама Десислава Радева се чувства отлично, след като преди 6 дни се подложи на операция за ук…Apr 22 2021vijti.com

От лечебното заведение и от президентството обаче така и не пожелаха да изнесат повече подробности около диагнозата на Десислава Радева, докато тя се лекуваше в неврологията. Миналия петък стана ясно, че е била изписана.
Лечението ѝ обаче ще продължи и след интервенцията. Именно от рехабилитацията зависи до каква степен пациентът ще се възстанови, коментират специалисти. По време на постоперативната терапия се използват различни методи, като физиотерапия и медицински масажи, твърдят лекари.

Мозъчната аневризма представлява разширение на участък от кръвоносен съд в мозъка, наподобяващо в повечето случаи зрънце, свързано със стебло. Главната опасност, съществуваща при наличието на мозъчна аневризма, е спукването ѝ и изтичането на кръв, което може да доведе до сериозни усложнения. Основните симптоми на заболяването са остро главоболие, лицева болка, влошено зрение, припадъци, дихателни и хормонални нарушения. Самата Десислава Радева е имала главоболие, което неглижирала, преди да потърси лекарска помощ. Няколко часа преди да я приемат в болница, тя придружила съпруга си на премиерата на филма „Ханът и империята“ под режисурата на акад. Людмил Стайков в НДК.

Появиха се теории, че е възможно диагнозата на Радева да е странична реакция от коронавируса, който тя изкара през февруари тази година, но отново нямаше сведения за състоянието ѝ.

Препоръките на лекарите при пациенти с мозъчни аневризми е да избягват всякакъв вид натоварване. Тъй като президентът не е отменил програмата си, а и докато съпругата му бе в болница, продължи да работи, тя ще разчита и на помощта на своята майка. Пенсионерката Желяза отдавна живее в София и е близка с единствената си дъщеря. Тя я съветва не само в личните дела, но и по отношение на стила ѝ. Именно нейна идея била прословутата брошка с българска шевица, която Деси и Радев поднесоха на английската кралица по време на визитата си в Бъкингам. Майката на първата дама е вдовица отдавна. Бащата на Десислава е покойник, но всъщност с майка ѝ били разведени дълго преди той да си отиде от този свят.

Всички роднини по майчина и бащина линия на президентшата са от Бургас и повечето от тях живеят на територията на морския град. Синът ѝ Страхил от първия ѝ брак с червения депутат Георги Свиленски пък е в Америка.

retro.bg

Вижте какво е състоянието на Деси РадеваОперацията на Десислава Радева за отстраняване на мозъчна аневризма е преминала успешно Съпругата на…Apr 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!