Операцията на Деси Радева струва 30 000 лева, президентът доплаща 20 бона?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Първата дама Десислава Радева се чувства отлично, след като преди 6 дни се подложи на операция за укрепване на мозъчни аневризми в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Съпругата на президента се храни и движи нормално, но още две седмици е в повишен риск, научихме от екипа, който ежедневно следи състоянието на пациентката.

Това се казва лукс: Първата ни дама Деси Радева с рокля за 6242 леваТоалетите на първата дама Десислава Радева продължават да вълнуват обществеността, макар в последно …Oct 31 2020vijti.com

Интервенцията, на която беше подложена Радева, е на стойност около 30 000 лева. За съжаление иновативната технология, която прилага младата звезда в неврохирургията – доц. Станимир Сираков, се покрива само отчасти от Здравната каса. Счетоводителите в бели престилки отпускат по 10 бона за консумативите при мозъчната интервенция, което покрива разходите за една аневризма. Това означава, че пациент като Радева трябва да влиза три пъти последователно в болница, ако иска да мине по каса. Сега на президентшата ще й се наложи да доплаща 20 000 лева.

„Ако се случи, не дай си Боже, да изкърви една аневризма, човек припада, губи съзнание, силно главоболие, което не спира, не може да си движи врата и ако е късметлия да стигне бързо до болница, може и да оцелее. Абсурд е лечението на такива състояния да се отлага по финансови причини“, категоричен е Сираков.

У нас годишно се откриват по около 300 аневризми. Почти половината от тях са лекувани в столичната университетска болница „Св. Иван Рилски“. По-голямата част от пациентите не се налага да бъдат оперирани, останалите са третирани ендоваскуларно, каквато е и световната тенденция.

Пожелаваме на г-жа Радева бързо възстановяване – пари се изкарват, а здравето няма цена…

Деси Радева в най-интимната си изповед: Превърнах кошмарите си в щастиеВажна дата е 7 септември за първата дамата Десислава Радева. В същия ден през 1996 г. тя става майка…Jan 1 2021vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!