Лекуват Караянчева с ток: Шефката на Народното събрание събира сили вкъщи, прекарва по 5 часа с рехабилитатор

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Шефката на парламента Цвета Караянчева вече е изписана от болница „Лозенец“, където бе оперирана по спешност след тежка катастрофа в средата на месеца, научи Lupa.bg.
Въпреки че ударът по пътя Силистра-София със служебната лимузина не бе лек, тя се размина само със счупена раменна става, натъртвания на гръбнака и болки в областта на шията. Караянчева бе подложена на бърза оперативна интервенция, с която бе поставен специален медицински пирон за укрепване на ставата, а за пълното възстановяване на ръката й ще са нужни между 8 и 10 седмици.
Караянчева, защо забрави за раненото дете в катастрофата: НСО надмина Живковото УБОПрез вече далечната 2000 г., в качеството ми на депутат, внесох в деловодството на Народното събрани…Sep 28 2019vijti.com

По наша информация тя прекарва около 5 часа на ден в рехабилитационни процедури, като те включват и физиотерапия с нискочестотен токм светлолечение, инфрачервени лъчи, електростимулация и кинезитерапия. За последното тя се е доверила на едни от най-добрите специалисти у нас по лечебна физкултура.
Един от лекуващите й медици разкри пред Lupa.bg, че тя ще носи и специални лепенки, които се поставят на мястото на засегнатата става и се залепят за кожата на гръбнака. Така не позволяват излишни или погрешни движения с болния крайник. Специалистът още препоръчал на депутатка №1 водолечение, но тя била колеблива дали да се подложи на гимнастика в болничния басейн.

Ортопедите са на мнение, че при такива травми пациентът е добре да ходи на процедури поне 2 пъти годишно в продължение на 5 години, за да се намалят последиците от счупването и евентуалното напомняне на болката от него години по-късно. Самата Караянчева пристигна от болницата в Шумен в столичната клиника със силни болки, налагащи скоростно прилагане на медикаменти за успокоение.
Била ли е Караянчева с колан в колата
Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Коментарът му е по повод на катастрофата с кортежа на, с който пътува шефката на Цвета Караянчева. Ген. Владимиров настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО.
„Назначен е през 2003 г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля, за да се избегне челен удар“, увери той.
Според бившия шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

„За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка“, каза той.
Милчев коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.
Източник: Лупа
Григор Лилов: Представиха ни инсценировка с катастрофата с Цвета КараянчеваОколо катастрофата с председателя на парламента: ПРЕДСТАВИХА НИ ИНСЦЕНИРОВКА Пътен конфликт, пиянска…Sep 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!