Лекар: 86 % от хората ще изкарат леко коронавируса

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Никога празниците не могат да бъдат тревожни, макар че тазгодишните ще преминат в по-особени условия“. Това каза в ефира на „Събуди се“ председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров.

Най-сетне! Учени от САЩ потвърдиха действието на БЦЖ-ваксината в борбата с коронавируса: Буквално тези дни упорито се заговори за връзката между БЦЖ-ваксината , която у нас е задължителна…Apr 8 2020vijti.com

„Според статистиката 86% от хората ще преболедуват коронавируса в лека форма, някои от тях няма и да разберат“, каза той.

Д-р Любомир Киров обясни, че предприетите мерки от правителството имат ефект, но би могло да се стигне до проблем. „Психиката ни може да пострада, а оттам – и здравето. Повишават се и случаите на домашното насилие“, каза още д-р Киров.

Според него поради усложнения от сезонния грип годишно умират в световен мащаб между 250 000 и 600 000 души.

„Най-важното е да се носят маски, да се мият и дезинфекцират ръцете, защото заразата влиза през устата, очите и носа. Нека да разрешим на хората да посещават парковете“, заключи докторът.

Как се погребват българите, починали от коронавирус?Почиланите от коронавирус българи не се погребват по специална процедура, а по общия ред, научи Lupa…Apr 11 2020vijti.com

Източник:лупа

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!