Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид

Той е получил силно втрисане и обилно изпотяване, съобщават от struma.bg. След няколко часа симптомите са отшумели и състоянието на доктора се е нормализирало.

Интересното е, че при първата ваксина лекарят не е имал никакви нежелани реакции. Няма остри странични реакции при реваксинирането на лекари от Благоевград и Гоце Делчев, установи проверка в региона.При реваксинацията срещу COVID-19 на лекарите и медсестрите в болниците Пиринско дори са имунизирани допълнително и други желаещи. Това е станало възможно след като от един флакон са направени 6 дози, докато при първата ваксинация в края на декември бяха използвани 5 дози.

„Тогава на петте многопрофилни болници в Благоевградска област и ЦСМП от РЗИ бяха разпределени 40 флакона за 200 дози. 10 флакона за 50 дози бяха предоставени в МБАЛ – Благоевград, като пръв се ваксинира болничният директор д-р Огнян Митев. При втората партида вместо 50 ваксини са направени 60, като допълнителните 10 са поставени  като първа ваксина на медици от болницата“, обясни д-р Митев.

По същия начин са процедирали и в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Там са реваксинирани 25 медици, а на други 5-има са поставени за първи път ваксина от общо 5-те флакона, които са им предоставени от РЗИ, поясни зам. директорът на болницата д-р Ангел Тонгов.  „Само една лекарка от Гоце Делчев е вдигнала температурата  при поставяне на първата ваксина“, каза д-р Тонгов. Повечето от реакциите са били типични при ваксиниране – болка при убождане, зачервяване или подуване, но са били краткотрайни.

Ваксинацията връща българите у нас Не се обсъжда възможност да се поставят дози и в посолствата ни зад граница Ако нямат личен лек…Jan 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!