Ласка Минчева искала да се самоубие, отказва да яде

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тв легендата Ласка Минчева посрещна 80-ия си юбилей на 12 януари, прикована за леглото. В последните 3 години известната режисьорка от златните години на БНТ е в изключително лошо здравословно състояние, а от известно време насам отказвала дори да се храни.

И вдовицата на дупнишкия фараон опита да се самоубие: Ивона Близнакова се нагълтала с хапчета дни след смъртта на мъжа сиИвона Близнакова, вдовицата на самоубилия се преди седмица шеф на Дупнишката популярна каса Георги Б…Sep 29 2019vijti.com

Ласка угасвала бавно, парализирана след инсулта, който я порази след внезапната смърт на нейната дъщеря Вихра, която си отиде от рак през 2019 г. Единственият ѝ жив роднина е племенникът ѝ Атанас, син на сестра ѝ. Именно той е поел грижите за болната си леля и плащал от джоба си на денонощна гледачка, която да я обгрижва. Парите обаче все повече не достигали.

От 2021 г. Минчева получава персонална пенсия за заслуги в размер на 700 лева, но цялата сума отивала за заплата на гледачката. За храна, лекарства и рехабилитация Атанас трябвало сам да подсигурява средства. Уви, въпреки че направи дарителска сметка за режисьорката, благотворителната кампания не получила широк отзвук и не се събрали достатъчно дарения. Телевизионерката имала събрани пари за черни дни, но заради дълг от 4000 лева, оставен от покойната ѝ дъщеря, сметката ѝ била под запор. С лихвите дължимото станало над 17 бона и сега ЧСИ удържал всяка стотинка, която не е от НОИ, за погасяването на задълженията. След много консултации с адвокати Ласка и племенникът ѝ не могли да се измъкнат от клопката, а поради тази причина той направил и дарителската сметка за нея на негово име, защото в противен случай щяла да бъде запорирана.

Атанас се притеснявал, че съратничката на Хачо Бояджиев, снимала десетки легендарни тв предавания, включително новогодишни програми за БНТ, може да се наложи да бъде приета в най-скоро време в болница, ако не започне отново да приема храна. „Не може да отиде сама до тоалетната, не може самостоятелно да яде или пие вода, но има човек при нея, който се грижи непрекъснато, 24 часа“, уточнява наследникът на бедстващата тв легенда.

За юбилея си Ласка не получила ни честитки, ни внимание от БНТ. Нито един от някогашните ѝ живи колеги не я бил посещавал, откакто е в състояние на инвалид. През последните месеци Ковид затрил и голяма част от приятелите ѝ. Вестта за смъртта им допълнително я разстроила и режисьорката дори споделила пред племенника си, че има желание да се самоубие. „Слава Богу, бяха само приказки, държи се засега“, казва той. Ласка общувала само с него, гледачката си и със съседка от блока, в който живее, която понякога ходела при нея да ѝ чете вестници и да ѝ пуска телевизионни сериали за разнообразие.

Ученичка от Пловдив изчезна, оставила писмо, че ще се самоубие18-годишната ученичка София от Пловдив е изчезнала безследно тази сутрин, научи „Марица“. Родителите…Sep 23 2020vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!