Костадин Ангелов: Кацаров има списък от президента кои хора трябва да се махнат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият здравен министър твърди, че сегашното управление цели да съкрати легловата база в Александровска болница, за да се освободи капацитет за нова частна болница в „Казичене“

Добре скалъпена история, така проф. Костадин Ангелов описа в „Лице в лице“ информацията за влошеното финансово състояние на Александровска болница, докато лечебното заведение е било под негово ръководство.

По думите на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ той е наследил болницата с 30 млн. лв. задължения.

„Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Това е добре скалъпена история от министър Стойчо Кацаров. Той си има списъкот президента, по който работи, кои хора трябва да махне“, допълни Ангелов.

Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практикаАз мисля, че д-р Кацаров е достатъчно далновиден и не е късно да поправи грешката си, нека да се пре…May 19 2021vijti.com

Той обясни, че предстои да заведе съдебни искове, но не даде информация срещу кого и с какви обвинения. Според него прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство след одита на Министерството на здравеопазването за Александровска болница, защото няма злоупотреби.

Парите са в болницата. През последните години са направени капиталови вложения за над 40 млн. лв. 20 млн. лв. собствени средства са инвестирани в рушащите се сгради на тази болница и още 12 млн. лв. в апаратура“.

Ангелов обясни, че от 2012 г. до 2020 г. има и нарастване на възнагражденията в лечебното заведение. От 800 на 1700 лв. са се повишили средните брутни работни заплати.

Относно трудовите правоотношения на съпругата на здравния министър Стойчо Кацаров с Александровска болница, Ангелов показа декларацията му от КПКОНПИ и каза: „Той ми се обади да увелича нейната заплата, отказах, след което ми каза, че ще имам проблеми с неговата пациентска организация. Това е личното отношение към мен“.

Бившият здравен министър твърди, че сегашното управление цели да съкрати легловата база в Александровска болница, за да се освободи капацитет за нова частна болница в село „Казичене“.

Георги Георгиев: Познавам лично Кантарджиев и Костадин Ангелов и ще ви разкажа за тяхната „дейност”Познавам ги лично. За Костадин Ангелов и Тодор Кантарджиев. Балтов не го познавам, но познавам Кан…Jul 26 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!