Колега за загубата на д-р Хубчев: В смъртта му няма медицинска логика

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Колеги и приятели на загубилия битката с COVID-19 проф. д-р Георги Хубчев изказаха своите съболезнования по повод неочакваната кончина на именития гинеколог.

Д-р Хубчев спасил родилка, дошла от Канада да ражда в България„Брилянтен специалист, за когото лекарската професия е не просто работа, а мисия. Въвел иновативни м…Oct 18 2020vijti.com

,,Каквото и да кажа, ще бъде малко. Беше голям човек и голям професионалист, помогнал е на хиляди жени и сега загубата е огромна“, сподели д-р Мирослав Минчев.

Той беше огънят, който внасяше топлината в едно семейство. Отиде си един титан в гинекологията и акушерството, каза друг негов колега пред bTV.

Бяха му направени необходимите изследвания, тъй като се установи, че белите му дробове бяха възпалени. Първият PCR излезе отрицателен, но въпреки това ние започнахме лечение с кислородна терапия и ремдисивир, обаче състоянието му продължаваше да се влошава. Опитахме всички известни методи на лечение, подавахме му кислород. Просто няма медицинска логика, защото има пациенти в много по-тежко състояние, които вече са на крака, а той бе един сравнително здрав човек, разказа един от лекарите, участвали в лечението на д-р Хубчев.

Анестезиолог: Не мисля, че в скоро време колкото и даровити лекари да има, ще могат да заместят проф. ХубчевОще един лекар стана жертва на COVID-19. След 15 дни в реанимация битката с коронавируса загуби проф…Oct 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!