Кои храни трябва да ядете сутрин и кои вечер- точните продукти + точното време= отлични резултати

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правилното хранене и редовната физическа активност са ключът към доброто здраве. Не е изненадващо, че осъзнатите хора все повече изоставят зависимостите и се опитват да направят поне нещо полезно за собственото си тяло.

Глория и дъщеря ѝ нахраниха бедните – двете дариха храна и лекарства на старчески дом (Снимки): В дните на изолация много от родните звезди се включиха в инициативата да помогнат на нуждаещите с…Apr 11 2020vijti.com

В същото време хората вярват в мита, че правилното хранене е скъпо и затова не всеки може да си го позволи. Но това не е така, защото правилното хранене предполага включване в диетата на плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба, месо и млечни продукти. Всичко това е достъпно за съвременния човек.

Но има още един нюанс, защото дори и храните за правилно хранене трябва да се консумират в определени часове, за да не навредите на себе си, а да приемате само добро от тях. Затова днес редакторите ни предлагат да научите и запомните по кое време е най-подходяща консумацията на различни продукти.

СЪЩНОСТТА НА ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ

Тъмният шоколад
Препоръчваме да го консумирате сутрин, така че тялото да получава дозата антиоксиданти, необходима за енергичен старт. Това ще помогне за стабилната работа на сърцето и ще забави стареенето.

Но следобед тялото няма да може да преработи добре повече от 25 г шоколад, което означава, че целият излишък ще се превърне в мазнини по тялото.

Препоръчваме да ядете месо сутрин, така че продуктът да има време да се усвои и да даде на тялото необходимата норма на желязо. Това ще помогне за по-добра борба с умората, увеличаване на устойчивостта на болести.

А вечер е нежелателно да се яде месо, защото то може да се усвоява за около 5 часа, а тялото няма време да се справи с него преди лягане.

 

Ядки
Шепа сурови ядки ще ви дадат на организма необходимата доза омега-3 мастни киселини, които ще поддържат кръвоносната система и стабилизират кръвното налягане.

Но яденето на ядки вечер допринася повече за наддаването на тегло, отколкото има положителен ефект.

Елда
Идеална храна за обяд, защото за да се усвои елдата, тялото трябва да използва допълнителни ресурси, които ще повлияят на отслабването.

Но вечер не се препоръчва използването на елда, защото по това време на деня храносмилателната система се забавя и такъв сложен продукт просто няма време да се усвои.

 

Паста
Страхотно за хранене сутрин. Фибрите, съдържащи се в тестените изделия, помагат за прочистване на тялото от токсини. И благодарение на ниския гликемичен индекс вероятността от развитие на диабет е намален.

Но вечер, тестените изделия, които често се сервират с месо, са с твърде високо съдържание на калории и причиняват повече вреда, отколкото полза.

Тиквички
Този продукт, който помага да се изчисти организма вечер, дори ако човек трябва да преяжда през целия ден.

Но сутрин тиквичките са нежелателни, тъй като те имат диуретичен ефект

 

Домати
Добър вариант за закуска, защото тези зеленчуци имат достатъчно органични киселини, които активират стомаха и панкреаса.

От друга страна, голямо количество оксалова киселина нарушава водно-солевия метаболизъм, ако ядете домати вечер. Може да причините оток.

Картофи
Отличен продукт за сутринта, тъй като понижава холестерола в кръвта и подхранва организма с основни минерали.

Следобед обаче е нежелателно да ядете картофи, тъй като съдържанието му на калории е няколко пъти по-високо от това на останалите зеленчуци, което ще се отрази неблагоприятно на фигурата.

 

Извара
Вечерта изварата има успокояващ ефект върху храносмилателната система и помага за усвояването на други храни.

Но сутрин продуктът е по-добре да не се яде. Това важи особено за тези, които често имат настинка, тъй като употребата на извара провокира производството на слуз.

Ябълки
Прекрасен плод, който си струва да се яде сутрин. Благодарение на пектина, ябълките ще помогнат за пречиствването на червата и канцерогените.

Но вечер, продуктът е нежелан, тъй като гореспоменатият пектин се усвоява зле в по-късен момент, което създава дискомфорт и пречи на добрия сън.

 

Захар.
Тук можете да говорим за всякакви сладки. В крайна сметка, можете да ядете сладки само през първата половина на деня, в противен случай тялото няма да има време да изразходва излишните калории.

Вечер сладкишите възбуждат и нервната система, което води до нарушаване на съня. И безсънието определено не е резултатът, на който да разчитате, когато избирате правилната диета .

Както можете да видите, правилното хранене не е толкова трудно и скъпо. В края на краищата храната може да се третира по различни начини: да хапвате здравословна и вкусна храна или предпочитате небалансирана диета без необходимите витамини, което ще струва приблизително същите пари и в същото време ще ви принуди да харчите пари за лекарства и лечение в бъдеще.

България с най- скъпата храна в ЕС. Всички цени ударно се вдигнаха. Какво мислите? Пак сме номер 1, но не разбира се в хубавите и престижни класация, а в тази с най- скъпа храна в Е…Mar 31 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!