Кирил Петков от Брюксел: Месец и половина мина, хората ме питат къде са арестите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма как да излъжеш европейските институции с добри думи, това каза пред медии в Европейския парламент премиерът Кирил Петков. Думите му бяха коментар на казаното от главния прокурор Иван Гешев, че иска засилен мониторинг на върховенството на закона у нас. „Бих се радвал да има максимален мониторинг. Колкото повече – по-добре”, заяви Петков.

Кирил Петков пред Цънцарова: Гешев дали се поглежда в огледалотоКадър БТВ „Дали той някой път се поглежда в огледалото и се пита дали добре си върши работата. Ако н…Jan 16 2022vijti.com

Премиерът обясни, че евродепутатите са разбрали какви са целите и идеите на новите управляващи по отношение на съдебната реформа. „На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре”, допълни той.

Петков каза също, че не е получил директни въпроси за Делян Пеевски и останалите засегнати от закона „Магнитски”. „Хората, които са в основата на корупцията у нас, са сигурно 20 човека”, коментира премиерът.

Той заяви, че вече получава въпроси, защо след като новото управление вече продължава месец и половина няма арести за корупция. Кирил Петков призова избирателите за търпение и доверие, защото трябва време, а и защото главният прокурор Иван Гешев още е на поста си.

Кирил Петков не стъпва в родната си къща / СНИМКИПремиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от невръстна детска възраст, издават дупничани…Jan 27 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!