Кирил Петков не стъпва в родната си къща / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Премиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от невръстна детска възраст, издават дупничани. Малко известен факт е, че министър-председателят всъщност има корен в Дупница, откъдето е неговата майка Венета. Там до края на живота си са живели и неговите баба и дядо по майчина линия – Райна и Васил Богданови.

Кирил Петков пред Цънцарова: Гешев дали се поглежда в огледалотоКадър БТВ „Дали той някой път се поглежда в огледалото и се пита дали добре си върши работата. Ако н…Jan 16 2022vijti.com


В момента къщата е непрекъснато под ключ и не е в особено угледен вид. Дворът е пълен с вехтории, а градината и асмата вече не се поддържат, споделят съседи на премиера. Те разкриват, че през седмица-две да наобиколи имота идвал неговият вуйчо Камен, който също живеел в София. Докато обаче бабата и дядото на Петков били жили, всичко в дома им блестяло от чистота. След кончината им останала само табелката „Образцов хигиеничен дом“, закачена на входната врата.


Райна и Васил били начални учители по професия и преподавали до пенсия в две от елитните основни училища в Дупница. После баба му отворила малко магазинче в квартала и продавала кисело мляко и хляб. Тя починала първа, а дядото на Петков доживял до над 90-годишна възраст.

Дупничани признават, че вече не си спомнят и майката на премиера. Венета напуснала града още в VIII клас, когато отишла да учи в гимназия в София. После рядко се връщала. Срещнала бащата на Кирил – Петко, в Пловдивския университет, където следвала за учител по български и литература и се омъжила. После дошло и заминаването за Канада, където тя живее и досега и работи като шеф на клон на библиотека. Броени пъти посещавала родната си къща след това, а обикновено когато се прибирала, вземала възрастните си родители в София, докато те били живи.

същност корените на Петков по майчина линия идвали от малкото село Грамаде в община Дупница, но там не е останало нищо от някогашната стара къща на семейството. Никой не е ходил от години в селото, няма за какво, коментират местни от Грамаде.

Доц. Мангъров постави страшен ултиматум към Кирил ПетковЕксперт към „Възраждане“ обяви какво очакват да направи премиерът. Нашата цел ще бъде да убедим прем…Jan 15 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!