Как да варите ориза и да намалите наполовина калоричността: Какво трябва да направите, когато водата заври?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Оризът е супер зърнена култура, която се готви често, а нишестето му е лесно за храносмилане и ползите от неговата консумация са многобройни. Но точно както и всички останали зърнени култури има 2 грешки, които стимулират затлъстяването и увеличават риска от диабет .

Белият ориз, който има 200 калории в една чаша е вреден.

Защо се слага лъжичка оцет в ориза и още 10 кулинарни магийки, на които мама ме научи: Мама е голяма кулинарка! Макар вече да е на възраст, каквото и да сготви, все си облизваш пръстите!…Feb 9 2022vijti.com

Но учените и готвачите са доказали, че само с един прост трик, с който можете да намалите наполовина калоричността.

Сварява се ориза както обикновено, единственото различно в случая е, че в преварена вода, преди да сложим ориза, добавяме кокосово масло, около 3% от количеството на ориза. След като се свари, го оставяме в хладилник 12 часа „, обяснява доктор Судхаир Джеймс .

Какво се случва при тази процедура?

Нишестето в ориза става лесно за храносмилане и в организма се превръща в захар, а резервната захар гликоген по-късно се съхранява като мазнина.

С добавянето на липид, в този случай кокосово масло, драстично се променя структурата на ориза. Охлаждането също е много важна част от този процес, който помага нишестето да се втвърди, така че оризът става с по-малко мазнини, дори и ако отново се затопли.

Няколко полезни хитринки, с които да избягвате неприятното слепване на оризаОризът е една от най-старите, но и най-полезните зърнени култури. Култивиран е в Китай преди повече …May 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!