Вече не правя голяма баница, а тези сочни и пухкавки плуващи банички – само за тях ми мрънкат у дома, толкова са вкусни:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще изневерим малко на традицията и вместо една голяма и богата баница ще ви предложим тези симпатични банички-охлювчета . Рецептата е по идея на известната сред кулинарните блогъри Ваня Джорджевич, а резултатът е наистина пухкави и сочни мини-банички със сирене .

Ето списъка с продуктите и всичко необходимо за тези симпатични плуващи банички :

Плуващи банички

Продукти:

500 гр.кори за баница

3 яйца

300 гр.сирене

10 с.л.вода

15 с.л.олио

1 пак.бакпулвер

сол – на вкус

250 мл топла вода

плуващи банички

Приготвяне:

Кипнете на котлона десетте супени лъжици с вода. В отделен съд смесете яйцата, натрошеното сирене, олиото, бакпулвера и солта. Добавете врялата вода, като бъркате енергично. От получената смес отделете 3-4 с.л. за намазване на баничките преди печене.

Отворете корите и ги подгответе за работа. Взимате една гора и я намазвате с 2 с.л. от плънката. Върху нея сложете втора кора, намажете и нея с 2 с.л. от плънката, навийте на руло и оформете на охлювче. Подредете готовите банички в тава на разстояние една от друга. Продължете с навиването до изчерпване на продуктите.

Налейте в тавата с баничките 250 мл топла вода, като не мокрите баничките отгоре. Оставете ги във водата за около половин час. Баничките се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намалете фурната и печете на 200 градуса до готовност. По време на печенето водата се изпарява една част, а другата попива в плуващите банички. Получават се ужасно вкусни и сочни банички.

Най-хубавата баница с готови кори – все едно е с домашни! Залейте я с това и ще се надуе до небето:Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и много вкусна. Винаг…Apr 13 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!