Инцидент в детска градина в Пловдив: 6-годишно дете е с хематом на главата, след като падна на площадка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

6-годишно момченце е с хематом на главата след падане на площадка в детска градина в Пловдив. Детето не е получило медицинска помощ, тъй като по време на случилото се не е имало медицинска сестра в забавачката. Инцидентът е станал в ДГ „Таня Савичева“ в район „Тракия“ .

Момченцето си играело с друго дете вън на двора, когато се подхлъзнало на пясък, разпилян по бетонните плочки. То паднало и си ударило лошо главата. Родителите обвиняват в безхаберие ръководството на детското заведение, а общината започна проверка по случая, съобщи Нова телевизия.

Облян в сълзи, с огромен хематом и рана на главата. Така Димитър Попов  намерил сина си, когато отишъл да го прибере от детската градина. Твърди, че никой от персонала не го уведомил за инцидента.

„Той първо не можеше да се каже и думата, беше под невероятен стрес. Имало е кал и пясък и там се е подхлъзнал при игра с някои от приятелчетата си. Паднал е на главата“, разказа бащата на детето Димитър Попов.

„Имаше хематом около шест-седем сантиметра в лявата задна част на главата, малко над малкия мозък. Има лека рана. За щастие, хематомът спадна”, обясни  и майката на момченцето Ваня Инджова.

Медицинската сестра в детската градина не е оказала помощ на детето, тъй като работното ѝ време приключвало по-рано. Не е извикана и Спешна помощ. Родителите сами са го откарали в болница, където лекарите са констатирали нараняванията. Една от помощник-възпитателките твърди, че тя и дежурната учителка са оказали помощ.

„Аз влязох с него, измих му лицето и пийнахме водичка. Тогава му сложих на главата марля, напоена с вода. Той си беше добре”, посочи помощник-възпитателката Кристина Петкова.

Според родителите причината за инцидента е немарливост. Според бащата причина за случилото се със сина му е непочистената площадка в детската градина. По думите на родителите тя е била почистена от пясъка едва на втория ден след инцидента и то след направена от тях забележка към персонала.

Директорката на ДГ „Таня Савичева” Доротея Боева отрече обвиненията. „Няма как да докажа, че всеки ден се чистят площадките. Единствено и само могат да го докажат родителите на другите деца. Медицинското лице е с работно време до 16 часа, първа помощ са оказали учителят, помощник-възпитателят и други учители ”, каза тя.

Директорката Доротея Боева

„Тук сме в подкрепа на госпожа Боева и смятаме, че тя си върши работата като директор. Смятаме, като родители, че децата ни се чувстват в безопасност и са обгрижени, когато са тук”, коментира Ана Николова.

Родителите на пострадалото момченце са подали две жалби – до общината и до РУО-Пловдив да се вземат мерки за обезопасяване на площадките, на които играят децата./ПловдивПрес

ОХ, НА БАТКО: Директорка на детска градина в провокативен клип на Коцето (УНИКАЛНО ВИДЕО) Ситуацията около директорската позиция в 151-а ДГ „Леда Милева“ в София бездруго е безкрайно за…Jan 11 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!