“Има такъв народ“: Готови сме за нови избори!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

“Ако се стигне до нов избор – нов избор. В крайна сметка това е начинът на демокрацията – през избори да стигнем до решение“

Това заяви зам.-председателят на “Има такъв народ“ Тошко Йорданов тази в ефира на партийната телевизия „7/8 ТВ“. Това е и официалната позиция на лидера на формацията Слави Трифонов.

Марта Вачкова откровена до болка: Не вярвам и дума на Слави Трифонов„Не вярвам и дума на Слави Трифонов. Като цяло в политиците не вярвам, нямам светъл пример и това е …Mar 31 2021vijti.com

От партията няма да говорят пред медиите преди да дадат собствена пресконференция отново в ефира на телевизията. На нея не са поканени журналисти, а ще се отговаря на въпроси на избиратели.

Има такъв народ“ е втора политическа сила и ще получи мандат за съставяне на правителство, след като при преброяване на 90% от бюлетините печели 17,96% от гласовете, а пред тях са само ГЕРБ-СДС. Междувременно лидерът на партията Слави Трифонов вчера обяви, че има симптоми на коронавирус и се е самоизолирал.

Партията на Слави Трифонов губи в родното му село Тодорово, известно и като Учин дол, показва справка в изборните протоколи. Тя отстъпва на ВМРО, ГЕРБ, БСП и е чак четвърта, като е събрала 22 гласа от всички 197 подадени.

С драматичен финал приключи оспорваната битка между ГЕРБ и „Има такъв народ“ за Плевен и Русе. Партията на Бойко Борисов успя в последния момент да лиши Слави Трифонов от изборна победа в родния му край. „Има такъв народ“ убедително водеше по време на междинното броене на гласовете в града на Панорамата.

При 97,79 на сто отчетени бюлетини обаче ГЕРБ изскочи напред с 372 гласа. Инфарктният резултат е 25 875 (24,64%) срещу 25 503 (24,28%). Сладкото отмъщение за шоумена обаче дойде в Русе, където „Има такъв народ“ удържа първото място със 111 гласа аванс. Партията на Слави събра при окончателното преброяване 18 556 гласа (20,98%) срещу 18 445 (20,86%).

Русе остана и единствената област, спечелена от „Има такъв народ“, освен победата при вота на българите в чужбина.

Михаил Вешим: Слави Трифонов опростачи народа и той му стана избирател„Лесно е да се направи избор за коя партия да се гласува“, твърди сатирикът и главен редактор на в. …Apr 5 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!