Иманяри източвали езеро, за да търсят съкровища

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Двама души са задържани при специализирана операция по линия „Противодействие на престъпления, свързани с културно исторически ценности“ и „Престъпления против собствеността“, съобщават от ОДМВР-Плевен. В местността Водницата в землището на село Петърница, попадаща в „Натура 2000“, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са задържали двама души в момент на източване на езеро в близост до пещера Водницата с цел незаконно търсене на културно – исторически ценности.

Мистика от отвъдното: Дух на монах пази Аладжа манастирДух на митичен монах пази скрити съкровища край Аладжа манастир. Във вековната гора, северно от Варн…Oct 20 2019vijti.com

Над 430 000 души са по следите на златно съкровище в Скалистите планини

Установена е самоличността им – 58-годишен от село Крушовица и 49-годишен от село Петърница. За целта лицата са използвали технически средства – гумени маркучи, ръчна вакуумна помпа и други.

При последвалото претърсване и изземване в домовете на задържаните лица са намерени и иззети 202 метални къса, монети, фибули, гривни, пръстени и други предмети с различна форма и размери, носещи белезите на движими културно-исторически ценности, глинена делва с височина 46 см., метало търсач марка „Garrett“, кислородна бутилка, а към нея маркуч с дължина 10 метра с прикрепени към него два дихатели, водолазни очила, водолазен костюм, прави лопати и кирка, газов пистолет „Blow 38“ неригистриран по надлежния ред.

Двамата мъже са в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Родопите са пълни със злато и рубини (СНИМКИ)Средногорието е българското Елдорадо, това е една от най-златоносните ни планини. Около Асеновград с…Dec 9 2019vijti.com

Източник: новини.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!