Избягалата в САЩ китайска вирусоложка: COVID-19 е сътворен във военна лаборатория в Китай

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Китайската вирусоложка, която доби световна популярност преди няколко седмици, когато успя да избяга от Китай и да се установи в Съединените щати, направи днес стряскащо изявление. 

Ли-Менг Ян се обърна към световната общност и заяви, че новият коронавирус е бил сътворен във военна лаборатория в Китай и всичко, което твърди Пекин, е абсолютна лъжа. 

По думите ѝ китайското правителство се е опитало да стори всичко възможно, за да ѝ попречи да разпространи информация за вируса и по този начин да спаси множество животи. 

Тя сподели още, че към края на 2019 г. прекият ѝ началник ѝ заръчал да направи тайно разследване във връзка с естеството на вируса.

Започвайки да изучава патогена, Ли-Менг Ян е забелязала определени особености във вируса, които ѝ подсказали, че е бил създаден в лабораторни условия, а обясненията на китайското правителство, че COVID-19 е плъзнал от пазара в Ухан е просто измислена „сцена от сюжета“.

 Ян пояснява, че според нея китайските власти са знаели за новия коронавирус много преди да го обявят. Тя добавя, че ръководителите й, известни като едни от водещите експерти в областта, са игнорирали нейните изследвания в началото на пандемията, които според нея биха могли да спасят много човешки животи.

Ян добавя, че един от колегите й, учен от контрол и превенция на заболяванията в Китай, е знаел за предаването на вируса от човек на човек, още преди това да бъде признато от властите на страната или СЗО.

По думите й, тя е разказала за някои от своите открития на научния си ръководител, но „той само е кимнал”. Лекарите и изследователите, които преди това открито са обсъждали вируса, внезапно са започнали да мълчат, казва още тя.

„Лекарите казаха зловещо:„ Не можем да говорим за това, но трябва да носим маски “, каза тя.

Освен това, университетът в Хонконг, където е работила, е премахнал страницата й от сайта си.

Китайското посолство твърди, че „никога не са чували за този човек” и отхвърля всички публикувани от нея данни. Припомняме, че през май се появи информация, че Пекин умишлено е скрил сериозността на пандемията, за да успее да се запаси с достатъчно медикаменти, с които да лекува пациентите.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!