Звездата от „Всичко е любов“ Иван Иванов след Ковид-19: Пълен с антитела, но без купон за 70 г

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Добре съм, няма да правя голям купон за 70 г.“ Това сподели актьорът Иван Иванов чрез съпругата си Петя Силянова малко преди рождения си ден на 16 декември. Само преди месец секссимволът на соца Иван Иванов изкара коронавирусна инфекция, която премина и вече е добре, но се пази от новия щам Омикрон и затова няма да прави шумно парти.

Пълен съм с антитела, след като преборих геройски коварния коронавирус„, каза ни, след като преболедува легендарният актьор, който освен с короната се пребори и с онкологично заболяване. Актьорът от няколко години живее в панагюрското село Оборище заедно със съпругата си Петя Силянова, която също като него е актриса. Петя често отскача до столицата, когато има представление, но иначе по цял ден си е вкъщи при мъжа си. Двамата обичат да играят карти и табла с приятели, а през деня работят по двора на къщата.

Рак отнесе жената на актьора Валентин ТаневСъпругата на актьора Валентин Танев – Юлия, е починала. Жената е издъхнала след дълга битка с рака, …Oct 16 2021vijti.com

Често ги посещават синът Георги от първата му жена и Стефан от Петя. Иван Иванов най обича да танцува на песните на сина си и се радва на последните му парчета. За идващия празник семейството ще се събере отново, а Петя ще наготви любимото на всички пуешко с боровинки. „Винаги си разменяме подаръци, но с годините те стават все по-удобни и приятни, а не толкова за красота“, смее се Силянова. Самата тя още не е измислила с какво ще изненада съпруга си.

И тази година както всяка семейството на Иванов не спира с благотворителността. Всяка година Петя и Иван оставят средства за църквата „Преображение Господне“ в селото. А на всеки 15 август, Деня на Света Богородица, преди време подарили кръст за църквата. „Тук, на село, съм щастлив. Както вече веднъж ви казах, животните, дори козите, ме вълнуват повече от киното“, обясни ни, когато го посетихме преди време, Иван Иванов. Според него вече е направил всичко в професията си, а никак не би искал да остарява на екран. „Нямам какво повече да правя. То е направено. Повече не може.

Да чакам следваща роля да се усъвършенствам? Не, това е. И пак искам да кажа – работата на човека на тази планета е да предизвиква възхищение, да вдъхновява. Когато се сетиш за един човек, не да се сетиш за него като за велик актьор или талант, а че е предизвикал у теб възхищение. Пак казвам, имам своето самочувствие, че добре съм си свършил работата. В предложените обстоятелства, разбира се“, пояснява с усмивка актьорът.

„Много го харесвах и като актьор, и като човек – голям бунтар беше. Смятам, че ако не беше социалистическото ни възпитание и ако имаше шанс, Иван щеше да е голяма звезда, като Мария Бакалова.“ Това сподели режисьорката Надежда Сейкова, жената, която го вика да участва в „Много шум за нищо“, а след това го вижда режисьорът Борислав Шаралиев, който го кани да участва във „Всичко е любов“ – филмът, с който Иванов става звезда.

„Чуваме се от време на време с Иван, най-често по празници. Липсва ми, разбира се, той е много човечен, талантлив, голям човек“, казва от своя страна за Иванов и партньорката му от филма Янина Кашева. Със сигурност към поздравленията за Иванов ще се присъедини и Ваня Цветкова, която живее в САЩ. Двамата са комбина в „Лавината“, а по-късно Иван й става кум. „Никога не сме били гаджета, но винаги сме се уважавали по един странен начин“, казва Цветкова.

„В театъра Иван е индивидуалист анархист и не се вписва особено сред колектив. Но е гениален, много го обичам. Много е талантлив и като автор. Жена му Петя е неговата муза. Освен стихове реди и сюжети за кино и сцена. Аз бях цанен от него да играя във филма му „Директно включване“, щеше БНТ да го излъчи, ама нещо не се получи. Той написа и сатиричната пиеса „Народно събрание“, в която осмива нравите на нашенските депутати. Толкова е актуално това и днес“, казва за Иванов най-добрият му приятел – актьорът Любо Чаталов.

Иван Иванов става актьор случайно – пробва се на различни изпити – изкарва добре географията, историята, дори за малко да се класира в МВР школата в Симеоново. Но всеки път го спъва дипломата, която е кръгла тройка от механотехникума в Асеновград. Междувременно става шампион републикански по джудо, работи на летището в София като радист и там попада на колегата си Славчо Маленов, бъдещ професор във ВИТИЗ. Двамата решават да кандидатстват и ги приемат. „Като ме питаха защо искам да уча във ВИТИЗ, казах: „Защото навсякъде ме отрязаха“, смее се, като си спомни миналото великият Иван Иванов.

Снима с Шон Конъри и Алек Болдуин

След падането на комунизма всички щатни артисти в Киноцентъра с Иван Иванов са уволнени. Иван работи като бояджия, чисти апартаменти, боядисва врати и на международен кастинг у нас го взимат във филма на Джон Мактирнън „На лов за Червения октомври“. Там играе съветския матрос Симеон, като си партнира с Шон Конъри и Алек Болдуин.

Трагедия! Откриха мъртъв актьора Ангел Генов 43-годишният актьор Ангел Генов е открит мъртъв в апартамента си в Лондон, съобщи „Площад Слав…Sep 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!