За какви болести говорят подутите пръсти на Чарлз III?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Траурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е изтекъл, но кралските хроникьори в Англия имат нова тема – здравето на крал Чарлз III и колко дълго той ще остане на трона. А причината са необичайно подутите ръце на монарха, чиито пръсти приличат на наденички. Те изпъкнаха ясно на церемонията за официалното обявяване на Чарлз за крал, съобщава „24 часа“.

73-годишният Чарлз III страда от подуване на ръцете от няколко години. Сега обаче, когато съдбата на Обединеното кралство е в тях, състоянието на кралските ръце и за какви болести говорят те отново е във фокуса на общественото внимание.

Има няколко възможни диагнози и те всичките са свързани с напредналата възраст на краля, а не с някакво остро заболяване, твърди пред „Дейли Стар“ д-р Гарет Най.

Първата възможност е Чарлз III да страда от задържане на вода, което води и до постоянно подуване на крайниците. Обикновено отоците са по краката, но не са редки случаите, когато страдат и ръцете.

За да се потвърди тази диагноза обаче е нужно подутите ръце да бъдат натиснати в продължение на 10-15 секунди. Ако остане вдлъбнатина със сигурност става въпрос за задържане на течности, категоричен е лекарят.

Възрастните хора могат да развият това заболяване от застоял начин на живот, казва д-р Най.

Задържането на течности може да е причинено и от контуция, внезапни смени на температурата, ухапвания от насекоми. Но може и да издава проблеми с бъбреците, черния дроб или сърцето, включително и задръстени кръвоносни съдове, обяснява обаче „Експрес“.

Друга от болестите, които могат да са причинител на толкова страшно подуване е артритът. Тя също е характерна за хората, които са надхвърлили 60 години и засяга ръцете.

При артрита пръстите стават сковани, болезнени и подути и въпреки че лекарствата облекчават болката, отоците остават, казва докторът, разговарял с „Дейли Стар“.

Друга от причините може да е консумацията на твърде много сол. Или приемането на лекарства за високо кръвно.

Чарлз с първи думи след смъртта на кралицатаНовият крал на Великобритания Чарлз с първо изявление след смъртта на майка си Елизабет II. Той опре…Sep 9 2022vijti.com

Цветелина Кирилова

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!