За да получите детски надбавки ще трябва да подадете декларация в социалните служби

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Минимална пенсия от 300 лева и максимална от 1440 лева са предвидени в бюджета за догодина на Държавното обществено осигуряване. С 50 лева се увеличава помощта за първокласниците и осмокласниците и ще се дава на всички деца. Това заяви във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предаде БНТ.

15 милиарда лева е бюджетът за догодина за пенсии, заяви социалният министър Деница Сачева.

Нови помощи за всички деца и ученици 1 и 8 клас Еднократната помощ за деца в 1-ви и 8-ми клас да се увеличи на 300 лв.,а не както е досега – 250 л…Oct 8 2020vijti.com

„В това число влизат и 5% увеличение по швейцарското правило от 1 юли и 50-е лева, които ще се дават до края на месец март. Средствата, които обявихме, че ще дадем в размер на 120 лева на тези, чиято пенсия е от 300,01 лв. до 369 лв., са предвидени в социалните разходи“, разясни министър Сачева.

За да получават родителите детски добавки, за които отпада подоходният критерий, задължително трябва да се подаде декларация в социалните служби, поясни Деница Сачева.

Ако не бъде подаден документът, помощта няма да се изплаща. Това важи и за помощта за първокласниците и осмокласниците, която се увеличава на 300 лева и ще се изплаща на два пъти – за първия и за втория срок.

В бюджета за социални дейности за догодина се предвиждат 1,978 милиарда лева, което е увеличение с 653 милиона лева.

Варненка майка на 4 деца се самоуби с автомобила си в Гърция. Написа СМС преди това: Не издържам.Шокиращо самоубийство на българка, майка на 4-ри деца разтърси Гърция. 30-годишната Миглена Стоянова…Sep 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!