Защо след 50 години трябва да се откажете от хляба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хлябът е един от най-старите продукти, които хората започнали да приготвят. Питките с брашно и вода са били част от основната диета на древните цивилизации. И техните колеги в наше време могат да бъдат намерени в различни страни по света. Популярността на продукта е лесна за обяснение. Културите, от които е направен, съдържат много хранителни вещества. Защо отказът от хляб е толкова важен за хората над 50 години?

Доц. Кунчев с нареждане: Дистанцията вече да е 2,5 метра, а маските да са FFP2Британският вариант на коронавируса е между 10 и 100 пъти по-концентриран в нашето гърло. Това го пр…Feb 5 2021vijti.com

Проблемът се крие в съвременното производство. Купувайки хляб в магазина , рискувате сериозно да навредите на здравето си. Съставът на печените продукти е коренно различен от този нА ВРЕМЕТО. Вкусовите стабилизатори и различни добавки са безвредни в малки количества. Но при редовна употреба концентрацията им се увеличава. И това вече е повод за безпокойство.

Избягване на хляб за хора на средна възраст и възрастни хора

Модерно производство на хляб

Рафинираното брашно се използва в почти всички хлебни изделия . ТЕ СА направен от зърно, обелено от черупката и горния слой. Именно в тези „отпадъци“ се съдържат всички полезни вещества. Хлябът съдържа сърцевина от нишесте и глутен.

Преди се приготвяше закваска от естествена мая, без странични добавки. Сега можете да намерите всичко в състава. За да се ускори процесът на зреене на тестото , към него се добавят подобрители . Те правят хляба по-пухкав и апетитен. Но такива химически добавки не въздействат на организма по най-добрия начин.

Последици от употребата

Термофилната мая в големи количества могат да повлияят на усвояването на витамините от група В.

Изкуствено създаденият продукт причинява проблеми с храносмилателната система. Такава мая, влизайки в тялото, започват да разрушават костната тъкан. Това е особено опасно за хората на средна възраст и по-възрастните.Хлябът, закупен в магазина, съдържа много сол. Това от своя страна уврежда бъбреците, което причинява подуване. Сладките печени продукти съдържат захар, маргарин и различни мазнини. Такъв вреден състав води до неизбежно наддаване на тегло. И тогава диабетът е само на един хвърлей разстояние.

Ако сте мислили да преминете към по-здравословен вариант- например ръжен хляб , бързам да ви разстроя. Съставът му не е много по-различен от този на пшеницата. Повечето от тестените изделия също са в списъка за нездравословна храна. Проучете внимателно техния състав преди покупка.

Как да сведем до минимум вредата

Разбира се, по-добре е да се откажете напълно от закупения хляб . Ако не можете да направите това, опитайте да ограничите ежедневната му употреба:

до 30 години е безопасно да ядете до 500 g с висока физическа активност или до 350 g – с нормален ритъм;

от 30 до 50 години по-малко от 400 g с трудова дейност, в обратния случай – по-малко от 250 g;

след 50 години максималната дневна доза е до 200 g.

Предпочитайте пълнозърнести хлябове . Обикновено има незабележим сивкав цвят и плътна структура. По-тежък е и има леко кисела миризма. Избягвайте въздушни печени продукти и кифли.

Супермаркетите продават много различни зърнени хлябове . Те са без мярка и без мая. Просто не забравяйте да проверите съставките преди покупка. Можете също така да изпечете домашен хляб сами .

А пълнозърнестата каша ще ви помогне да попълните липсващите витамини и минерали . Постоянното използване на различни видове зърнени гарнитури ще има благоприятен ефект върху вашето благосъстояние.

Трудно ви е да си представите сутрин без вкусен сандвич или прясна кифла. Но помислете как тази закуска ще ви повлияе след няколко години. Само от вас зависи дали ще страдате от лошо храносмилане и болка или ще останете пълни със сила до дълбока старост.

Адвокат: Разхлабването на мерките е за пълнене на бюджета, а не заради хората! Нали се сещате, че до края на юни са сроковете за отложените във връзка с извънредното положение п…May 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!