Защо сертификатите за антитела са с едни и същи стойности

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Защо сертификатите за антитела от една и съща лаборатория са с идентични стойности? С този въпрос се обърнаха читатели на TrafficNews, които са се тествали в различни вериги в града.

„В два поредни дни мои близки си правят тест за наличие на антитела. Пробите са взети от различни лаборатории в Пловдив от една и съща верига. Но всички резултати, които получихме, са абсолютно еднакви – до последния знак – >257.2016 BAU/ml. Съответно и зелените сертификати са с идентични стойности”,  пише наша читателка.

Ангелов:Трябва да се признаят антителата срещу вирусаГлупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви бившият здравен мини…Oct 22 2021vijti.com

Друг читател разказа, че заедно със съпругата му също са получили еднакви резултати – >250 BAU/ml.

Редно ли човек да не може да разбере точното количество антитела, питат хората.

Оказва се, че това наистина е невъзможно. Причината е, че на лабораториите се е наложило да пренастройват апаратите си, за да могат да изпълнят въведените от здравното министерство изисквания резултатите да излизат в BAU/ml – стандарт на Световната здравна организация. А не в AU/ml, както досега. В момента изискването за издаване на зелен сертификат е праговата стойност да е 150 BAU/ml. Това обаче не позволява да дадат точните стойности на антитела, ако те са високи, а посочват максималната стойност, която може да отчете апаратът.

„Хората получават резултата, че количеството на антителата е по-голямо от посоченото. Това означава, че те имат защита и съответно могат да получат документа”, обясняват от лабораториите.

Антителата са без значение, ако си прекарал вирусаДоцент Атанас Мангъров изрази мнение относно издаването на зелени сертификати след направен тест за …Nov 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!