Антителата са без значение, ако си прекарал вируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доцент Атанас Мангъров изрази мнение относно издаването на зелени сертификати след направен тест за антитела.

Инфекционистът категорично подчертава, че нивата на антителата са без значение, ако човек е прекарал вируса. Той е убеден, че преболедуването е най-добрата защита.

Ето какво написа той:

„Четиво за напреднали:

Наличието на антитела срещу Ковид в надпрагово ниво за теста, с който са изследвани е свидетелство за прекарана инфекция. Прекараната инфекция е почти пълна гаранция срещу повторно инфектиране, много по-сигурна от имунизацията.

„Мангъров, как спиш нощем?“ – млад учител разстреля с въпрос Атанас Мангъров и разплака мрежата(Снимки): Една голяма трагедия беляза изтеклата седмица. Двама професионалисти, двама отдадени лекари, баща …Aug 30 2020vijti.com

Събраните данни показват, че има много случаи на инфектирани и заболели имунизирани и почти никакви на инфектирани и заболели преболедували.

Сами по себе си нивата на антителата са без значение и определянето на ниво, над което да се получава сертификат е лишено от смисъл. От значение за защитеността срещу Ковид не е нивото на антителата, а самият факт за прекарана Ковид инфекция, която предизвиква дълготраен и широкообхватен хуморален и клетъчен имунен отговор.

При Ковид ваксините очевидно клетъчен имунен отговор липсва, поради което създаваната от тях защита е краткотрайна и се налага поставяне на нови и нови дози.

Всеки ден се съобщава за новооткрити заразени ваксинирани, както и за починали ваксинирани. За заразени преболедували и починали преболедували не се съобщава.“

Заразеният Атанас Мангъров натри носа на вярващите в К-19Атанас Мангъров доказа, че COVID-19 не е това, за което цял свят говори, видя 365 Новини! Лицето на …Oct 18 2020vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!