Закуската на Мерилин Монро: Много я намират за отвратителна, но тя се кълнеше в нея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въпреки че е известна с външния си вид и актьорските си умения, може би не сте знаели, че Мерилин Монро е обичала да готви. Но поради многобройните си задължения тя нямала време да приготвя сложни ястия, така че преживявала на бързи и лесни ястия с високо съдържание на протеини, които й осигурявали необходимата енергия .

Затова всяка сутрин тя закусвала топло мляко със сурови яйца .

В статия за нейните хранителни навици и режим на упражнения, публикувана в списание Pageant през 1952 г., Монро разкрива, че всяка сутрин, преди да вземе душ, е загрявала мляко на котлон, който е държала в стаята си.

„Когато млякото е горещо, „счупвам“ две сурови яйца, разбивам ги с вилица в млякото и го изпивам, докато се обличам“, каза тя.

Мерилин Монро

Бих добавила и таблетка мултивитамини към закуската.

„Съмнявам се, че някой лекар може да препоръча по-питателна закуска за заето момиче като мен“, подчерта тогава тя.

Монро никога не е споменавала какво е обядвала, така че се предполага, че обядът е бил хранене, което е пропуснала. Но за вечеря се „черпела“ с месо, от което най-много харесвала пържоли, агнешки котлети и дробчета.

Мерилин Монро фигура

„Пека месото в електрическа фурна и го ям с малко сурови моркови“, обяснява тя.

Безопасни ли са за консумация суровите яйца?

Много хора се притесняват, че ако ядат сурови яйца, ще се заразят с бактерията салмонела, но смес от сурови яйца и протеинови шейкове се консумира от културистите от години. Защо? Те вярват, че по този начин укрепват мускулите. Несъмнено съществува риск от излагане на салмонела, но според данни, събрани през 90-те години, само едно на 20 000 яйца съдържа този риск, съобщава Slate.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!