Единият близнак: Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам. Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците – Борислав Динков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

И поиска да бъде пуснат на свобода. Думите му предизвикаха голямо възмущение сред присъстващи, а майката на убития Атанаска Бакалова през цялото време ридаеше. В крайна сметка съдът остави в ареста и двамата.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми лица за извършено в периода 20.07.2023г.-21.07.2023г. престъпление чл.294, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.Те са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 20.07.2023 г. до 21.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, като извършители, спомогнали Рангел Бизюрев на 30 г., обвиняем за умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел, преди да извърши деянието.

Двамата са осигурили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и превоз чрез лек автомобил, марка „Мерцедес“, за прикриване на следите от извършеното убийство – преместване и заравяне на трупа на Димитър.

Престъплението е квалифицирано по чл.  294, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми бяха задържани на 31 юли 2023 г. На същия ден спрямо тях бе повдигнато обвинение за горепосоченото престъпление и те бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Свидетел: 10 души ритаха и биеха Евгени МинчевСвидетел изнесе шокираща информация на стартиралото днес в Софийския районен съд дело за хулиганство…Jul 14 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!