Д-р Чобанова: Грип няма! При тези симптоми на 90% сте с COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лекарите у нас все още гадаят какво ще се случи, когато сезонният грип срещне COVID-19 . До момента у нас все още няма регистрирани случаи на грип, затова хората, които имат такива симптоми , най-вероятно са заразени с коронавирус.

Това заяви председателят на Сдружението на общопрактитуващите лекари в София-област д-р Виктория Чобанова .

Тя все още не е срещала грип. Според нея допълнителните 1000 лева за джипитата ще им дадът стимул.

Науката за коронавируса-4-5 дни от заразяването не сте заразен Предаването на коронавируса SARS-CoV-2 става по въздушно-капков път, както и често чрез повърхност…Nov 4 2020vijti.com

„Ние не сме спирали да сме на първа линия, от началото на епидемията имаме пациенти на домашно лечение, които проверяваме и лекуваме. Електронно издаване на тестове нямаме как да се организира до края на седмицата. Нямам как да се издават от лични лекари“, заяви д-р Чобанова пред БТВ.

Тя обясни, че много хора със симптоми на домашно лечение, които нямат пари за PCR, не са включени в статистиката, но вероятно са болни от COVID-19.

„Не знам защо в нашата държава се прие, че диагнозата коронавирус се поставя само с PCR, в медицината диагноза се поставя с анамнеза. Потвърждение лабораторно, някакво имаме, от изследванията, което е PCR-ът“, каза още специалистът.

Д-р Чобанова призова тестовете да са безплатни и уточни, че от началото на епидемията общопрактикуващите лекари настояват за това. Тя добави и че не е вярно, че през РЗИ всеки с оплаквания може да получи тест, като поясни, че дори лекари нямат достъп понякога до безплатно тестване.

„Това, което министърът обяви, че през РЗИ всеки пациент с оплаквания, може да получи тест, не е вярно, може би на някои успяват да направят, но не и на голямата част от хората включително и колеги нямат достъп до безплатни тестове“, каза д-р Чобанова.

Журналистка: Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа„От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме уби, но здравната с…Nov 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!