Доц. Кунчев с извънредно съобщение за връщане на маските в болниците на много места в България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Маските ще се върнат на много места в България. Днес с писмо от Министерството на здравеопазването ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост.

Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже „до какви висоти ще стигне“, каза още Кунчев, предаде Нова.

По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените. „При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на „Омикрон“ – BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му“, допълни главният държавен здравен инспектор.

По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

Пациенти се оплакват, че след Омикрон ги мъчи нетипично заболяванеКоронавирусният щам Омикрон удря пациентите в още един орган. Пациенти започнали да развиват заболяв…Feb 18 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!