Доц. Кунчев: Обмисляме как хората с фалшиви сертификати да могат да се ваксинират

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Карантинираните в заварено положение не могат да съкратят срока на изолацията си, независимо от променените правила с новата заповед на здравния министър, издадена вчера. Обмисляме хората с фалшиви сертификати да могат да бъдат изтрити от системата и да могат да се ваксинират наистина. 

Това заяви главният здравен държавен инспектор Ангел Кунчев по Нова тв. Мисля, че в Германия вече решиха да въведат ваканция за хора с фалшиви сертификати, да не бъдат наказвани от прокуратурата, защото това е участие в престъпление. Трябва да получим мнение от нашата прокуратура и да се създаде възможност за промяна в системата, обясни доц. Кунчев. Но това не означава, че няма да бъдат наказвани медиците, които са издали фалшив сертификат, подчерта той.

Д-р Силвия Стоева: Задава се бум от фалшиви сертификати след празницитеНека хората празнуват, но и да не забравят, че трябва да се пазят, казва младата лекарка За нов бум …Jan 1 2022vijti.com

От медицинска гледна точка издаването на зелен сертификат за наличие на антитела е грешка, два пъти съм предлагал да бъде отменен. 168 000 са издадените такива зелените сертификати, тези хора не допринасят с нищо за предпазването на обществото, каза още експертът. 

Председателят на парламента е ваксиниран с две дози, няма да прекара тежко заболяването, но няма 100% гаранции, че ваксинираните няма да се заразят, обясни той.

Под карантина ще бъдат поставени тези участници в КСНС – и сред администрацията на президента, за които прецени здравният инспектор от РЗИ. Но ще дойде момент, в който всеки втори в България ще бъде контактен, обясни доц. Кунчев.

По три причини се увеличава процентът на ваксинираните, които постъпват в болница – ниското ниво на имунизирани в страната, малкото хора с бустерна доза и това, че Омикрон успява да преодолее в по-голяма степен ваксините, обясни доц. Кунчев.

Д-р Попов, който е сред арестуваните за фалшиви сертификати: Направо бях шашнат! Аз пари не искам„Направо бях шашнат, пък и да е в чужбина и реално да го няма тук и да се направи реална ваксина, не…Dec 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!