Джипито на починалата бременна жена: 10 дни по-рано й казах, че незабавно трябва да влезе в болница

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Десет дни преди фаталния край личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена е настоял тя бъде прегледана от гинеколог и незабавно да бъде настанена в лечебно заведение.

Д-р Джупанов от Разлог, който е личен лекар на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобед на 5 март, петък.  Въпреки че не е имала ярко изразени симптоми на Covid инфекция, той е бил категоричен, че 43-годишната жена трябва да постъпи в болница, разказа БНР.

Фики става татко за втори път – ето красивата му бременна съпруга (Снимки): Победителят в миналия сезон на „Като две капки вода“ и любимец на публиката Фиĸи Cтopapo крие щаст…Feb 27 2021vijti.com

„Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път дойдоха, по най-бързия начин да се обърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия начин в болница, защото там имаше рискове – възраст, наднормено тегло, кръвно и така нататък“, каза.

През почивните дни лекарят е поддържал постоянна връзка по телефона с пациентката и е продължил да настоява пред съпруга ѝ да вземат спешни мерки.

„В неделя съпругът ѝ дойде, за да вземе документите за преглед и пак му повторих, аз съм го описал и документално, задължително веднага да тръгнат към болницата“, каза д-р Джупанов.

Едва на четвъртия ден бременната жена постъпва в Акушеро-гинекологичното отделение на областната болница в Благоевград  и час след това е преместена в реанимация.  В събота сутринта  тя губи битката с коронавируса.

Здравният министър поиска проверка по случая. Близки на жената разказаха, че са получили инструкции от лекари да купуват лекарства за болната и да й ги носят в реанимацията.


„Искам да изкажа съболезнования на семейството. Веднага след рапорта съм издал заповед случаят да бъде прегледан обстойно. Всички участници в процеса ще дадат своите показания“, заяви в ефира на Нова тв директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той е категоричен, че няма такава практика близките на пациенти да купуват лекарства.
 
„Когато едно лекарство е дефицитно и бъде закупено от близките на пациент, те взимат фактура, която им се плаща. Ние нямаме липса на лекарства“, добавя д-р Митев.
 
„Жената е пристигнала в болницата миналия понеделник. Тя беше в тежко състояние и бе приведена в реанимация. Беше събрана лекарска комисия, която да обсъди плана за лекуване. Ние искахме да преведем болната в специализирано отделение в София, но и там здравните заведения са изключително натоварени. Проведени са и разговори и консултации между нашите лекари и тези в София“, разказва още директорът.

Жена роди на паркинг, без да знае, че е бременна Когато Делит Джоунс започна да има болки в стомаха, тя си помисли, че може да има апендицит, но са…Feb 25 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!