Деца от Видин намериха портмоне с 2000 лева и го занесоха в полицията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Подрастващи от Видин доказаха, че има доброта и човечност сред младото поколение: Ученици от Видин намериха портмоне с пари и веднага го занесоха в полицията. Отворили го само за да разберат какво има. По сгънатите банкноти, които видели, преценяват, че имало около 2000 лева, но не са ги броили. В училището, в което учат, казват, че се гордеят с постъпката им, предаде БНТ.

Денис, Мартин и Дейвид, които са ученици в професионалната гимназия по туризъм, видели портмонето, когато в голямото междучасие излезли да си купят закуска.

Денис Паскалев: „На прибиране за училище, да се върнем за учебните часове, видяхме портмонето на една от стоянките на такситата, на едно паркомясто“.

Без колебание отишли в Областната дирекция на МВР, недалеч от училището.

Дейвид Георгиев: „Решихме да върнем портмонето, защото се поставихме на негово място… Ние не сме имали никога много и знам какво е да изгубиш…Човекът, може би парите са му трябвали за нещо важно и ги е загубил, щом са били толкова много в портмонето“.

От полицията намерили собственика.

Денис Паскалев: „Човекът иска да ни се отблагодари. Аз му казах – няма нужда. Нищо кой знае какво не сме направили и той ни се отблагодари, нали. Това сме направили“.

В училището разбрали за случилото се, когато от детската педагогическа стая им позвънили с молба да извинят отсъствията на учениците, защото се наложило да се забавят за часа.

Евлогия Манджукова, директор на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“: „Постъпката им е изключително доблестна и ние всички много се гордеем с тях, защото това показва първо, че в младите хора има голяма надежда. Все пак не са толкова отрицателни, както обикновено обществото ги възприема“.

Може да им се вярва, че във всяка подобна ситуация ще постъпват така, казва директорът.

Евлогия Манджукова, директор на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“: „Разбира се в училище се полагат изключителни усилия, особено техните професии. Те са бъдещи кадри с материална отговорност и знаят много добре какво е отношението към материалните ценности и как човек трябва да се стреми да опазва тези неща“.

В гимназията са убедени, че момчетата, които изучават готварство, в бъдеще ще са и добри професионалисти.

ПЕТ предмета-магнити за бедността, които всички държим в портмонето си, а после ревем, че нямаме пари! Една от най-важните вещи на съвременния човек е портмонето. Първоначално предназначено за съхранени…Feb 23 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!