Дежурният синоптик от НИМХ: Зимата се завръща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще се задържи облачно, с превалявания. В по-голямата част от страната ще превалява слаб дъжд, в северозападните райони – и сняг
Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна – по-високо от средното за месеца.

Зимата се завръща мощноЗимата се връща с пълна сила. В следващите 72 часа ще има понижение на температурите, на места придр…Jan 4 2022vijti.comНад Черноморието ще бъде облачно с превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 8°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра – минус 1°.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще се задържи облачно, с превалявания. В по-голямата част от страната ще превалява слаб дъжд, в северозападните райони – и сняг. В планините в Западна България, над 1200 m валежите ще са от сняг.

Повишена вероятност да са значителни по количество има в понеделник, когато и границата на снеговалежите в западната половина от страната ще се понижи до около 700-800 m. Вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – от 2°-3° в Северозападна България до 9°-10° в източните райони.

Защо тираджии носят със себе си дамски превръзки през зимата?Нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони Настъпването на студения …Nov 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!