Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Наскоро, освен обичайното бутер тесто, във фризера имам и тесто за баница Това са най -тънките безквасни листове, които правят отлични баници. Поради неутралния си вкус, това парче е подходящо както за сладки, така и за солени сладкиши. И днес ще ви кажа как да си направите гръцка баница с готови кори с ябълки и стафиди.

Особеността на печивото е единствено в начинът на оформяне. Пълнените листове се сгъват като акордеон, което създава ефект на плисиране . Оттам идва и името на баницата – „Plisse“. За да стане деликатесът нежен, той се залива със сладко мляко и яйчен сос.

Баница петминутка – бърза закуска по лесна рецепта с яйца и сирене Хайде да си направим баница петминутка – вкусен и бърз солен кекс. По принцип баницата изисква дост…Apr 18 2021vijti.com

Съставки

Финни  кори за баница  400 гр

Масло 75 гр

Слънчогледово олио 60 мл

Стафиди 100 гр

ябълки 2 бр.

Канела 1 ч.ч

Яйце 2 бр.

Захар 80 гр

Ванилия 1 ч.ч

Бакпулвер 1 ч.ч

Нишесте 2 ч.ч

Мляко 300 мл

Подготовка

Накиснете стафидите в гореща вода за 5 минути. Измийте ябълките, обелете и нарежете на малки парченца. Изцедете стафидите и смесете с ябълки, добавете канела

Разтопете маслото и го комбинирайте със слънчоглед. Намажете дълбок лист за печене с масло (в допълнение към определеното количество) и застелете с хартия за печене.

Размразете тестото. Разстелете един лист, поръсете с маслената смес и покрийте с втори лист. След това олио отгоре и поръсете с част от плънката. Сгънете в акордеон и прехвърлете върху лист за печене в тавичка

Повторете процедурата за всички листове. Трябва да имате около 6 хармоники. Намажете детайла с останалото масло и го изпратете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 10-15 минути.

За соса комбинирайте яйца, захар, ванилия, бакпулвер и нишесте. Добавяйте постепенно млякото, като разбърквате масата с бъркалка. Изсипете сместа върху сладкиша и върнете във фурната за още 10 минути.

Традиционно можете да поръсите баницата с пудра захар. Нашият десерт рядко има време да се охлади; ядем го, докато е още топъл. Но успях да скрия парче, така че мога уверено да кажа, че сладкишите също са вкусни и на втория ден. Помогнете си и споделете с приятелите си!

Газирана баница с шунка и кашкавал – царски пир за няма и 30 минути: Днес имаме за вас разкошна кекс-баница с ароматна шунка и много разтопен кашкавал – няма как нещо,…Dec 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!