Великобритания премахва задължителния зелен сертификат, маските и работата от вкъщи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ограниченията за коронавирус ще бъдат облекчени в Англия от следващата седмица.
Премиерът заяви, че ограниченията по План Б, които бяха въведени в средата на декември, ще бъдат оттеглени на 26 януари.

Д-р Мирослав Ненков: Зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисълКадър бТВ Известни наши специалисти коментираха зеления сертификат и отношението към лекарите на хор…Jan 17 2022vijti.comБорис Джонсън обяви, че:
Носенето на маски вече няма да е задължително, учениците в класните стаи могат да спрат да ги носят от утре.
Сертификатът за ваксина срещу Covid вече няма да бъде задължителен, и докато много места могат доброволно да продължат да искат статут на ваксина срещу Covid, това няма да бъде законово изискване.
Правителството вече няма да иска хората да работят от вкъщи.

Ограниченията за посещение в домове за грижи ще бъдат облекчени, като здравният секретар ще определи правилата в близко бъдеще
Премиерът каза, че самоизолацията за хора с положителна проба за Covid-19 все още ще бъде законово изискване
„По-специално, все още е законово изискване за тези, които са дали положителна проба за Covid, да се самоизолират. В понеделник намалихме периода на изолация до пет пълни дни с два отрицателни теста и скоро ще дойде момент, когато можем да премахнем законовото изискване да се самоизолираме напълно, точно както не налагаме законови задължения на хората да се изолират, ако имат грип.

Борис Джонсън също призова хората да бъдат предпазливи, особено през последните няколко месеца на зимата: „Всички трябва да останем предпазливи през тези последни седмици на зимата. Само в Англия все още има над 16 000 души в болница. Пандемията не е приключила.”

Джонсън коментира, че Omicron „не е леко заболяване за всички“, включително за неваксинираните, и посъветва хората да продължат да мият ръцете си, да проветряват, да се тестват и да се самоизолират, ако са положителни.

Д-р Димчева: За хората с фалшив сертификат ще има само бустерна доза и то в установения срок18 468 са поставените дози на ваксини срещу COVID-19 в Пловдив и областта от началото на календарнат…Jan 16 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!