Д-р Мирослав Ненков: Зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисъл

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кадър бТВ

Известни наши специалисти коментираха зеления сертификат и отношението към лекарите на хората.

Хората искат емпатия от лекарите, а не им дават емпатия. Какво значи „аз съм против мерките“? Против кои мерки? Много е плашещо това нещо, каза в предаването „120 минути“ по БТВ  проф. Георги Момеков от Българското научно дружество по фармация.

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификатБългария е възможно да премахне зеления сертификат при поне 70% ваксинирани. Това обяви премиерът Ки…Jan 7 2022vijti.com

В България мерките въобще не се спазват, дори и в мекия им вариант. Идеята на ваксината е заразените да изкарат коронавируса по-леко, да не достигнат доинтензивните отделения. По данни от единната информационна система през последната седмица 6,9% от починалите са ваксинирани, а 93% от починалите са неваксинирани. Не виждам какво повече има да се обсъжда. Можем да пием ракия от 1,20 лева литъра се плашим от ваксината, заяви бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

Аз също искам да се разпищоля и да не спазвам мерките, но ги спазвам, защото това намалява рисковете за общественото здраве. Не ги искам мерките, но ги спазвам. Тези мерки се правят с цел опазване на човешкия живот, подчерта проф. Момеков.

Правителството е, за да поема отговорност. Има хора, които сме облекли във власт. Трябва да спазваме приетите от тях решения. Създаването на работна група, в която да влязат и противниици на мерките, няма да реши нищо, защото тези хора няма да понесат никаква отговорност, посочи д-р Ненков. Мен например ме дразни червения светофар, много мразя да спирам на червен светофар – да направим работна група за премахването му, пошегува се той.

Господин премиер, включете ме…

Зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисъл. Този, който „сам си преценя“, трябва да се съобразява с общото благо. Защото ваксинираният човек може да се разболее, но ваксинираният човек по-малко заразява и е по-малък рискът да влезе в болница и да умре, коментира бившият здравен министър.

Правителството трябва да натисне за спазване на мерките. Няма как да да стане с убеждаване, няма как да се получи с такива, като онази жена, която е учила 6 г. биология (жена от големия протест срещу зеления сертификат в София, станала популярна в социалните мрежи – б. ред.)

Трябва да се държим като общество, отбеляза проф. Георги Момеков, пише Novini.bg.

Ново 20: Зеленият сертификат валиден само след бустерна ваксинаЕС е готов да актуализира зеления сертификат с информация за третата доза ваксина срещу COVID-19, вк…Nov 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!