Вдигат паметник на Буги Барабата: Идеята за бюст на култовия рокер вбеси пуританите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Колеги на Буги Барабата от радио Z-Rock организират клубен концерт на 29 октомври в памет на блус легендата. На „Буги празника“, както е наречена вечерта, ще свирят неговите приятели от Б.Т.Р., Odd Crew, Васко Кръпката и “Подуене Блус Бенд”. Събраните средства от билетите ще отидат за изграждането на паметник на Барабата в София. Ще бъде отворена и сметка за каузата, на която всеки почитател на музиканта ще може да дари пари.
Идеята обаче хич не е без своите сериозни опоненти. Хиляди граждани в социалните мрежи са разгневени от идеята ъндърграунд музикантът да бъде увековечен от камък, когато десетки военни герои и просветители от десетилетия чакат своя ред за заслужени паметници.
Внезапната кончина на Буги Барабата най- вероятно е заради лекарска грешкаЛекарска грешка може да стои в дъното на внезапната кончина на Буги Барабата. Популярният блус музик…Jul 22 2019vijti.com

„Г-н Събев наистина е важна фигура в определени културни среди на нашия град, но общественото му влияние е силно ограничено. Обида е за всички онези, дали живота си за родината, той да получи паметник, докато техните кости гният забравени“, емоционално пише потребител в една от големите столични фейсбук групи.
„Буги ни напусна, но никой, който е белязал живота на толкова хора с усмивка, присъствие, хумор, топлина, приятелство, интелект и харизма, не може да бъде забравен – или да си отиде без следа”, казват организаторите на Буги празника. Там ще бъде представен най-новият албум на групата “Бараби блус бенд”.

Марио Събев, когото всички познаваха като Буги Барабата, почина на 21 юли тази година на 58- годишна възраст след онкологично заболяване. До последно той работеше в Z-Rock, където беше водещ на предаването “Буги тайм”.
Припомняме, че лекарска грешка може да стои в дъното на внезапната кончина на Буги Барабата. Популярният блус музикант с рождено име Марио Събев издъхна неочаквано в събота срещу неделя само на 58-годишна възраст, а смъртта му хвърли в печал музикалното съсловие и хилядите почитатели на творчеството му.
Близки до Джентълмена от „Коньовица“ разказаха пред Lupa.bg, че Буги Барабата постъпил в петък привечер в софийска болница, където бил опериран от туморно образувание. Докторите успокоили роднини и приятели, че състоянието му е стабилно. Часове по-късно обаче блусарят издъхнал. Музикантът е страдал и от диабет, което може да е допринесло за изненадващата му кончина.
Източник: Лупа
Култов водещ си отиде от този свят: Почина Буги Барабата от Z-Rock, едва на 58 годиниПреди броени минути колегите на Буги Барабата от Z-Rock написаха скръбен статус във Facebook страниц…Jul 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!