Българи полудяха по евтиния плаж в Гърция: Всички екстри са безплатни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Там за разлика от нашето Черноморие всички екстри са безплатни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни.
Нашенци от Благоевградска и Кюстендилска област луднаха по еднодневния плаж в Гърция с организиран транспорт. От Благоевград през Кулата до курорта Тузла и Офринио автобусите тръгват всеки ден в 6 часа и взимат мераклии за плаж по пътя от Крупник, Кресна и Сандански.
В обратния път връщането е в 17 часа, а цената е поносима – 25 лв, съобщава „Монитор“. От Гоце Делчев през ГКПП-Илинден до курорта Неа Парамос автобусите стартират в 6,30 часа, а връщането е в 18 часа. Цената на билета е 15-16 лева, в зависимост от фирмата превозвач. Кюстендилци пък ходят до Аспровалта, където срещу скромни суми могат цял ден да се плацикат в Бяло море. Местните туроператори едва смогват на всички мераклии, които през уикендите са десетки.
Защо в Гърция плащам 2.50 евро и получавам даже и фрапе с вода, освен сянка и шезлонг, а у нас ми искат 22 лв само за второто

„Засиления наплив от страна на хората се дължи на факта, че гръцкото море е само на 250 км от Кюстендил, а нашето Черноморие на 550 км. Сами може да пресметнете, че разстоянието е на половина. За 3 часа път и си на Аспровалта, където плажът е блестящо чист, да не говорим за екстрите, които предлагат“, обяснява собственик на местна туристическа агенция. Само в неделения ден поредна група от 30 човека отпътува за Бяло море. Там пък за разлика от нашето Черноморие всички екстри са безплатни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни.
„Купуваш си едно кафе или фрапе и можеш цял ден да ползваш шезлонг и чадър. Например в Обзор трябва да се бръкнеш 12 лв. за тези екстри и то на човек.
Да не говорим, че и тоалетните са безплатни, не по 1 лв., за да си облекчиш биологичните нужди.

Точно поради тази причина хората предпочитат да ходят на море в Гърция“, обясняват още от туроператорските фирми в Кюстендил.
Пътуването пък в двете посоки излиза 35 лв. с малък микробус и 25 лв. с по-голям. Така срещу тази скромна сума всеки може да се наслади на морска почивка в съседна Гърция. Тръгваш в 5 часа сутринта и в 8 вече си на плажа. Не е необходимо дори да си носиш храна, тъй като там дюнерите са по-евтини от тези в областния град.
Имаш възможността цял ден да стоиш на плажа, а морето е повече от чисто и спокойно. Връщането е към 19 часа, което е повече от достатъчно. Ние всеки уикенд пътуваме с приятелки и сме повече от доволни“, разказа и 23-годишна кюстендилка, която е сред постоянно пътуващите до Бяло море.
Източник: Флагман
Разярени туристи : Дори в казармата храната беше по-добра, ол инклозивът е под всякаква критикаПредседателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов е сред разочарованите…Aug 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!