Разярени туристи : Дори в казармата храната беше по-добра, ол инклозивът е под всякаква критика

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов е сред разочарованите летовници
На Южното Черноморие ол инклозивът е под всякаква критика, оплакват се пред Lupa.bg наши туристи, предпочели родното море пред чуждото. „Менюто всеки ден е едно и също – останалото от закуската го предлагат на обяд, а от обяд –за вечеря”, разказват разочарованите летовници.
„Казармената храна е по-богата от манджите, които предлагат по южните черноморски курорти като Созопол, например. Сервираното сирене на закуска е като подметка. Два вида колбаси се редуват цяла седмица, а алкохолът пък няма никакъв градус. Защо не се правят проверки?!”, питат летовниците.
Туристите да внимават: Не носете салам и филе в Гърция, въведено е високо ниво на бдителност и контрол по границите с БългарияГърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разп…Jul 26 2019vijti.com

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов също е разочарован от почивката си у нас. Спецът отмарял в Слънчев бряг и сподели, че всеки ден в хотела му сервирали пилешко.
Алкохолът, който предлагали в олинкузива, пък е бил със съмнително качество. „За същите пари човек може спокойно да почива в чужбина – хем храната там е по-хубава, хем – обслужването. У нас сервитьорите са от Румъния и не могат да разберат какво им поръчваш”, ядоса се пред Lupa.bg Йонко Иванов.

Йонко Иванов

Припомняме, че пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през последната година – това си личи и по опашките на граничните пунктове всеки уикенд. Голяма част от хората предпочитат да организират почивката си с помощта на туристическа агенция.
Знаем ли обаче правата си? Явно не, щом и Европейската комисия започна мащабна международна кампания под наслов „Имаш право“.
„Когато имаме пакетна почивка и пътуваме, ние можем да предявим претенции както на място в хотела, така и при туроператора. Златното правило за туристите е, че трябва незабавно да информират представителя на туроператора и рецепцията на хотела. Това означа, че трябва да се изпълнят условията на договора“, обясни Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите в предаването „Тази неделя“ по bTV.

По думите му туристите много често се оплакват от нарушени права при пътуване – отменени или забавени полети, или проблеми при пътуване с влак или автобус.
Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори обясни, че туристите по нашето Черноморие на първо място се оплакват от храната. Тя е най-голям проблем при ол-инклузив пакетите, които се търсят все повече и повече.
„Проблемът е, че ако туристите са били на ол-инклузив в Турция например, очакват същото качество на храната и тук. А при такъв слаб сезон, когато и хотелът не е пълен, да се поддържа качество и съответно ниска цена, е невъзможно“, отбеляза Димитър Попов.

Според него второто нещо, от което се оплакват туристите, това е шумът.
„Не е задължително да е от дискотека, при едно плътно застрояване, каквото има по нашето Черноморие, рискът е много голям. Навремето сме предлагали много добри условия за туристите, сега вече не можем да ги предложим, най-вече заради презастрояването“, посочи Попов.
Източник: Лупа
В кои от родните курорти туристите са най-доволни: Местата, където цените са по джоба на всекиПорция цаца струва 4 лева, сафридът е до 7 лв. 80% от българите не се интересуват от „концесионерска…Jul 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!