Борислав Колев, взел милиони от „Хемус“, припадна в съда (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Борислав Колев, обвиняем за пране на пари, отпуснати за строежа на АМ „Хемус“, припадна в съдебната зала, докато съдът се произнасяше за мярката му за неотклонение. В залата дойде лекар, за да го свести. След това Колев бе изведен от залата с количка и откаран към болница.

Обвиненият за пране на 53 млн. лв. от „Хемус“ изнудвал наблюдаващия прокурор (видео) „Бе упражнен безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори“, това заяви говорителят на СГ…Dec 12 2021vijti.com

Адвокатът му бе заявил, че Борислав е готов да съдейства, но имало много завишени очаквания за показанията му.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Колев, докато защитата му настоя да му бъде наложена по-лека мярка от домашен арест, който градският съд му наложи преди седмица.

Арестуваният за прането на парите, отпуснати за лот 5 на магистрала “Хемус”, е участник в схемата, но не е основното действащо лице и няма опасност да извърши друго престъпление. С тези мотиви съдия Вера Чочкова прати Борислав Колев под домашен арест в къщата му в село Бистрица преди седмица.

Той беше задържан от ГДБОП с постановление на Софийската градска прокуратура, която ръководи разследването за пране на 53 млн. лв. Според показания на свидетели Колев е помагал на малоимотни хора да регистрират кухи фирми, по сметките на които са постъпили милионите, а след това с негова помощ са изтеглени на каса и отнесени с торби.

Снимки: Агнес Методиева

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!