Обвиненият за пране на 53 млн. лв. от „Хемус“ изнудвал наблюдаващия прокурор (видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Бе упражнен безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори“, това заяви говорителят на СГП Десислава Петрунова по повод разследването около магистрала „Хемус“. 

От прокуратурата уточниха, че на 6 декември е повдигнато обвинение и е задържан обвиняем за срок от 72 часа.

„На 9 декември е заявено искане за промяна на мярката – постоянно задържане под стража. Непосредствено след внасянето на искането за мярката задържане под стража, на същия ден – 9 декември, в СГП е била проведена среща между двамата наблюдаващи прокурори по делото и оперативни работници, като на тази среща наблюдаващите прокурори са били уведомени устно, че обвиняемият желае да даде показания по делото.

Футболният топ-съдия Борислав Колев е арестуван за пране на 53-те милиона от магистрала „Хемус“Снимка Факти.бг, Борислав Колев (вдясно) и брат му Иво Колев са бивши служители на НАП, но в последс…Dec 8 2021vijti.com

На следващия ден в СГП е постъпило искане с разпореждане обвиняемият да бъде доведен в сградата на ГДБОП за събота и неделя, за да му бъде проведен разпит.

Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор по делото е получил обаждане на ръководителя по делото от разследващите органи, че обвиняемият иска да даде показания пред прокурор. Той се е срещнал с разследващите органи по делото.

Самият обвиняем обаче се отказва от намеренията си и заявява, че не знае защо е извикан.

Наблюдаващият прокурор е получил условие да се измени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождаване от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор отговаря, че извънсъдебни договорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях“, поясни говорителят на СГП Десислава Петрунова.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!