Близнашки съсипа президента: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев. По думите му държавният глава иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.

Радев отвърна на удара: „Уважаеми депутати, ако ще се равнявате по президента – кръгом и бегом към месец март“! Преди броени часове президентът Румен Радев проведе извънреден брифинг пред сградата на „Пирогов“.…Apr 7 2020vijti.com

„Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление“, посочи Близнашки в „Неделята на Нова“.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

„Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход“.

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове. „Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро“, коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение. „Справихме се по един добър начин с онази политическа интуиция. Изпреварихме другите. Хората разбраха, че държавата е тук“, оцени проф. Близнашки.

Цветан Цветанов с остра критика към Борисов: Правителството предизвика конфронтацията с президента. Борисов депресира хората с приказки за „ковчези“. Мерките са неадекватниНастроението в страната е неблагоприятно за управляващите. Дефицитът в управлението е по-голям, отко…May 8 2020vijti.com

Източник:пловдив24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!