Радев отвърна на удара: „Уважаеми депутати, ако ще се равнявате по президента – кръгом и бегом към месец март“!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди броени часове президентът Румен Радев проведе извънреден брифинг пред сградата на „Пирогов“. Повод за изказването му станаха зачестилите напоследък негативизми по негов адрес от правителството и обществеността.

Ето как отвърна той на нападките:“За разлика от депутатите и министрите, които към края на извънредното положение ще си дарят заплатите, аз го направих в началото. Дарих заплатата си преди половин месец за възрастните хора в община Видин. Но не го направих пред камерите, защото това е суета и популизъм. Дарението е личен акт. Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента – кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз“ – такъв апел отправи президентът Румен Радев към народните представители по време на брифинг пред „Пирогов“.

Румен Радев направи и коментар за думите на премиера Борисов преди няколко дни, когато каза, че ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето.

„Премиерът трябва да се запознае със законите и конституцията и трябва да прочете къде президентът може да налага вето. На решения на НС – не може да се налага вето. Гьоте го е казал най-добре – „няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви президентът.

„Имаме много важен проблем, който трябва да разрешим. Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари. Фактът, че има 30 заразени медици е тревожен и призовавам всички болници да се оборудват максимално бързо“, допълни той.  Президентът разкри още, че съпругата му е направила дарение от 10 хиляди лева за възрастни хора.

„Поинтересувайте се още какво ще направи. Когато моята съпруга обикаляше на Коледа трънските села, които са откъснати и на 1 март им носи мартеници, вие къде бяхте. Не е въпрос да правиш дарителство само пред камерите. Не е въпросът да изръсиш пари, а да влезеш с пари в къщите на самотните хора и да поговориш с тях“, каза още той.

Президентът допълни, че обществото трябва да продължи дисциплината и да спазва мерките на властите. „Ние не можем до без край в това положение, докато има вирус, да стоим в това положение, защото вирус ще има и след 13 май. Трябва да помислим как да излезем от това състояние“, заключи Радев.

Румен Радев: И след 13 май ще има вирус. Няма нищо по-страшно от активната глупост„Редом със здравните мерки, трябва да има солидни икономически и социални мерки“, заяви държавният г…Apr 7 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!