Арест на Доган и Пеевски е важна крачка за излизане от кризата, г-н Карадайъ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Книжният тигър на ДПС Мустафа Карадайъ призовава да се намери решение за излизане от политическата криза. ”Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре”, ръси мъдро той. Не че умното говорене е характерно за него, но така са му наредили.

Някога Доган бе казал: „Пътят на България към Европа минава през Босфора“. Ако в ДПС вярват, че това е така, нека приемат, че решаването на кризата в този момент, минава през арест на Доган и Пеевски. И през разследването на още няколко техни донове, оглавили мафиотизирането на държавата.

Депутат на Ердоган показа карта на Турция, в която е и половин БългарияИдeoлoгът нa Eрдoгaн призoвaвa зa Вeликa Турция, в чиитo прeдeли влизaт Ceвeрнa Гърция и чacти oт Бъ…Aug 30 2020vijti.com

Зад думите на Карадайъ за бързо решение на кризата наднича страхът. След замерянето на централата на движението на пл. „Гарибалди“ в столицата от протестиращи с яйца той е обхванал недосегаемите доскоро фактори. Карадайъ знае, че повод за „нападението“ бе позиция на ръководството на движението за оставка на премиера Борисов, на президента Радев и създаване на експертен кабинет. Допреди няколко месеца подобни измишльотини минаваха за „мъдрост“ и „зрялост“, но днес са цинизъм и наглост. И преди са били, но рядко някой си позволяваше да го каже. За 83 дни протестите успяха да разкрият механизмите за манипулиране и ограбване на общественото благо от шепа мафиоти, митологизирани като „умни и отговорни политици“. Корупцията лъсна в цялата си уродливост, а моралният упадък на политическия „елит“ втрещи всички със своята арогантност и простащина. Някои от крадците почнаха да се оглеждат и да се потят от страх да не дойдат „ония от площадите“ пред луксозните им къщи и имоти да им търсят сметка за заграбеното.

И задействаха всевъзможни варианти за бавене на оставките и измъкване от ситуацията с по-малко щети.

Борисов хукна с джипката по села и църкви да се къпе в платена народна любов. Министри трескаво прехвърлят сметки в чужбина и подготвят фирми, в които да изперат милионите си. Трескаво замитане на следи кипи и сред върхушката на ДПС. Електоратът, разбира се, няма нищо общо, освен, че ще бъде прелъстяван да даде отново своя глас.

Съвсем логично Карадайъ е активиран да изрече спуснатите директиви и опорки.

Няма кой да му повярва – играта приключва, време е да се плаща сметката.

Освен това кризата не е само политическа, а и институционална. Доверието към Народното събрание, правителството, прокуратурата и пр. е под санитарния минимум.

На прага сме на икономическа и финансова криза, въпреки розовите показатели, пробутвани от властта. Не сме мръднали на милиметър от последното място по всичко, свързано с качеството на живот. Беднотия и разруха, кражби и измами на всяка крачка. Плюс криза на доверието. Каквото и да кажат политици и управляващи – никой не им вярва.

Намираме се също в духовен и морален упадък: деградацията на „елита“ и немалка част от населението застрашава устоите на обществото и отделния човек. Губим своята идентичност и национални ценности. За да бъдеш, трябва да притежаваш. Несправедливостта и насилието са наш постоянен спътник.

Тези кризи трябва да бъдат решавани и преодолявани, но не от компрометираните досегашни играчи, които ни докараха до национална катастрофа. Ключът от бараката е в отстраняването, разследването и даването на съд на Ахмед Доган и Делян Пеевски – основатели и съзидатели на проекта: „Кради като за световно и обвинявай другите“.

Тези двамата и техните съучастници Борисов, Гешев, Цацаров и пр. трябва да бъдат кюртирани от тялото на полужива България.

Карадайъ е кукла, муха и няма как да си представи нещо подобно. Но ако има микрон достойнство може да се оттегли и да каже каквото знае. Защото от някогашното ДПС остана само Д-то – правата и свободите отдавна са погребани. Заместиха ги сараи за милиони, частни ТЕЦ-ове, заграбени фирми, далавери, рекет и репресии.

Ако това не се случи, нова вълна български мигранти ще напусне страната. И тогава ако не друго, то демографската криза ще ни погуби окончателно. За радост на Ердоган, на който части от България и без това са в сърцето му… За това ли става дума? Или просто да се продължи с краденето?

Само че нещата вече не зависят от ДПСГЕРБ, ОП, БСП, Воля и останалите. И това е голямата победа на протестиращите. Историческа дори.

Най-възрастният жив политически затворник Рамадан Куруджу: Доган е руски агент. Всички си го знаемВ youtube се появи видео, в което Ахмед Доган е наречен руски агент от Рамадан Куруджу (по паспорт е…Sep 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!