Ананиев: Президентът няма необходимото образование да критикува бюджета за 2021г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и противопоставя едни хора на други. Това ми е 35 бюджет, работил съм с всички правителства досега и съм работил честно и достойно и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с добри показатели и цели и спазване на фискалната дисциплина на държавата. Това коментира министърът на финансите Кирил Ананиев в ефира на Дарик Радио.

Бенатова: Ананиев се хвали с 900 лева заплата на медицинска сестра, а те отиват да работят в хипермаркетите, където дават 1000+Остър коментар относно думите на министър Кирил Ананиев в гостуването му пред „Нова телевизия“ напра…Nov 3 2020vijti.com

Министър Ананиев посочи, че критиките и от страна на Иван Костов също не отговарят на реалността и даде за пример доклад на “Standard & Poor’s”, където агенцията дава прогноза за бързо възстановяване на страната без дисбаланси.

„В доклада на рейтинговата агенция Standard&Poor’s от снощи се отбелязва подобрение в очакванията за развитието на българската икономика, тъй като вътрешното търсене е по-устойчиво на въздействието на пандемията, отколкото са били предварителните оценки на агенцията. На тази база S&P намалява с два процентни пункта спада на БВП, бюджетният дефицит ще остане умерен през тази и следващата година, след което се очаква бърза консолидация, съпроводена със значителен приток на европейски средства“, Ананиев.

Министърът уточни, че очакванията на МФ за дефицит през 2020 са около 4,4 %, COVID мерките за тази година са в размер на 2,818 млрд. лв. или 2,2 %, което означава, че без разходите за последиците от пандемията дефицитът е в рамките на 1,9 %. COVID мерките за следващата година са 3,1 млрд. лв., т.е. дефицитът за следващата година без тях се очаква да възлезе на 1,5 % от БВП.

„Ниският спад на БВП ни дава възможност много бързо да пренастроим икономиката и да излезем на позицията на растеж, за следващата година ние предвиждаме ръст на БВП от 2,5 %, докато прогнозираният от рейтинговата агенция растеж е 2,6 %“, допълни той.

Ананиев става министър на финансите на мястото на ГорановМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев се разделя с поста си и отива на мястото на Владислав Г…Jul 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!