Агитка готви протест срещу касапина Джок: Предсрочното освобождение на убиеца Джок вбеси феновете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Привърженици от агитката на „Левски”, скандализирани от смайващата амнистия на убиеца Джок Полфрийман, обсъждат помежду си възможността да протестират срещу предсрочното му освобождаване. Това разкрива пред Lupa.bg човек от постоянното „фенско” присъствие на ст. „Георги Аспарухов”.
Предсрочното освобождение на убиеца Джок вбеси феновете на „Левски“, а и цяла България.
Убитият с нож от Джок Полфрийман 20-годишен студент Андрей Монов бе част от агитката на софийския клуб. Младежът загина на 28 декември 2007 г. след конфликт на площад Света Неделя в София. Тогава привърженици на „Левски” залавят крадец от ромски произход и му нанасят публичен пердах. Минаващия Джок Полфрийман влиза в пререкание с няколко от левскарите. Когато става напечено, вади ножа си и наръгва смъртоносно в гърдите Андрей Монов.
Калпакчиев пуснал Полфрийман, защото БХК и пастор се застъпили за убиецаАвстралийският гражданин се е поправил в затвора, смята тричленният съдебен състав, който го освобод…Sep 22 2019vijti.com

Ранен от острието на австралиецът е и 19-годишния Антон Захариев, който обаче е закърпен в „Пирогов”.
Андрей Монов бе погребан през 2007 г. с шалчето на любимия „Левски“ върху ковчега.
Полфрийман бе осъден на 20 години затвор и на кръвнина от 300 000 лева, която с лихвите вече е набъбнала до 550 000 лв. Той обаче скандално бе освободен предсрочно от съдията от Софийски апелативен съд Калин Калпакчиев, след като излежа едва 12 години от присъдата си.
„Обсъждат се няколко варианта за наша реакция, включително и да протестираме пред Съдебната палата срещу пускането на убиеца. Нека поне да го задължат да плати кръвнината на родителите на Андрей, преди да го пуснат за Австралия. Да не го пускат, преди да се разплати.

Андрей Монов бе погребан през 2007 г.

Със сигурност ще издигнем и транспарант срещу решението на съда на мача ни със „Славия”, разкрива пред Lupa.bg активист от агитката на „Левски”.

Андрей, чийто живот бе отнет от острието на австралийския касапин, с шалче на „Лацио“
През ноември 2015 г., когато Джок Полфрийман бе номиниран за „Човек на годината” от Българския хелзинкски комитет, десетки фенове на Левски се събраха на протест пред сградата на организацията на улица „Върбица”. Впоследствие председателят на БХК Красимир Кънев бе нападнат и набит в центъра на София, а една от разследваните версии бе, че той е атакуван от привърженик на Левски.

Всички са потресени от предсрочното освобождаване
Източник: лупа
Прокурор с тежки думи след освобождаването на убиеца Полфрийман: Мотивите са непълни, категоричен е Роман ВасилевБившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението на съда за учудващо и н…Sep 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!