5 луксозни ястия с пилешко филе – черешката на тортата на всеки празник:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешките гърди са може би най-употребяваната част от пилето. Освен за скара и пилешки хапки, обаче, рядко се сещаме да ги приготвим по някакъв по-различен начин.

Освен това пилешкото месо има тенденцията да изсъхва, ако не спазим времето за приготвяне и предварителна подготовка. Днес ще ви представим цели 5 рецепти за луксозни ястия с пилешки гърди – подходящи и за ежедневието, и за празнична трапеза!

Прочутият Султан кебап: Най-голямата вкусотийка с крехко пилешко месце (Видео)Понякога най-големите вкусотии се получават при необичайно съчетание на продуктите. Като кори за бан…Mar 4 2021vijti.com

пилешки акордеони

Пилешки акордеони

Продукти:

3 пилешки гърди

6-8 броя гъби

домати

100 г кашкавал

1 чаена лъжичка сушен чесън

1/4 ч.л. индийско орехче

сол, подправки и смлян червен пипер на вкус

2 – 3 с.л. растително масло

Приготвяне:

Измиваме пилешките гърди и изрязваме дълбоки жлебове отгоре, без да режем месото напълно – трябва да се получи подобен „акордеон от месо“.

акордеон от пиле

Сложете и трите нарязани гърди в намазнена тава за печене или по-дълбока чиния. В купа смесете солта и подправките с малко олио.

Натрийте със сместа парчетата месо старателно, като мажете и в разрезите.

мариновано пиле

Нарежете кашкавала на филийки. Измийте гъбите и доматите, и също ги нарежете на филийки.

Напъхайте и от трите продукта във всеки прорез.

пиле със зеленчуци

Печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 30-35 минути.

Готово. Желаем ви добър апетит!

Пилешки рулца с песто и бекон

пилешки рулца

Продукти:

1 парче пилешки гърди

150 г филийки бекон

80 г кашкавал

40 г песто

Приготвяне:

Върху тавичка за печене поставете резени бекон един до друг и върху тях поставете пилешкото месо, в което сте направили предварително дълъг прорез по дължина. Посолете, напълнете с песто и поръсете с настърган кашкавал (или моцарела). След това завийте целите пилешки гърди в бекона.

пилешки рула в бекон

Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 30-35 минути. Готово. Ето как бързо да си създадете луксозен обяд. Желаем ви добър апетит!

Фини пилешки гърди „sous vide“ (су-вид)

крехки пилешки гърди

За тази рецепта се нуждаете от специални вакуумиращи пликове за готвене и устройство, което изтегля целия въздух от торбата (т.нар. „су вид“). Устройството е скъпо, но ще ви се отплати, ако искате да съхранявате повече месо или друга храна. Вакуумираните продукти остават свежи по -дълго, така че можете да ги съхранявате удобно в хладилника и фризера и заемат много по-малко място.

Продукти:

2 парчета пилешки гърди с кожа

смес от подправки на вкус

сол

масло

Приготвяне:

Посолете месото от двете страни и поръсете с подправки на вкус. След това го поставете в найлонови торбички, изсмучете въздуха и варете на ниска температура за около 1,5 часа.

пиле су вид

Извадете свареното месо от плика, подсушете с хартиени кърпи и запечете от двете страни в сгорещено олио.

пиле су-вид

Пилешко филе на скара с хрупкава коричка

хрупкаво пиле на скара

Продукти:

пилешки гърди

царевично или картофено нишесте

соев сос

сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на по-тънки филийки и леко ги начукайте. Посолете, оваляйте в нишесте, накиснете в соев сос и запържете от двете страни на скара или в горещ тиган. Желаем ви добър апетит!

хрупкаво пилешко филе

Пилешки гърди, изпечени във фолио

пилешки гърди във фолио

Продукти:

700 г пилешки гърди

сол и подправки на вкус

сушен чесън

слънчогледово олио

Приготвяне:

Смесете всички подправки в купа с малко олио, разпределете върху пилешките гърди и мариновайте поне 1/2 час. Направете купа от фолиото, поставете върху него маринованите пилешки гърди и ги пъхнете открити в предварително загрята фурна на 250 ° C за около 15 минути.

пиле във фолио

Много е важно да не отваряте вратата на фурната по време на печене. Готово. Пилешките гърди са нежни, сочни, с хрупкава коричка. Желаем ви добър апетит!

Сочно и вкусно пилешко месце на фурна – пръстите да си оближешПилешките гърди са продукт, който ще ви се притече на помощ и в най-трудните моменти и ще ви позволи…Sep 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!