25 април 1995: Босът на ВИС-2 Васил Илиев се изповядва на новия съветник на Румен Радев. Минути след това го пронизват куршумите в мерцедеса му…

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Александър Маринов, член на новия Съвет на президента, е близък приятел и ортак на Васил Илиев от ВИС-2.
Маринов е последният човек, с когото се среща Илиев минути преди да го разстрелят на 25 април 1995 г.
По признания на самия Маринов – тогава шеф на софийската организация на БСП, в предсмъртния разговор Илиев му споделил факти и обстоятелства от личния си живот и „професионалната“ си практика.
Двамата обсъждали и бъдещето на ВИС-2. Когато беседата приключва, босът яхва мерцедеса си и отпрашва към ресторант „Мираж“. По пътя го чака коварна засада…
Нидал Алгафари отправи тежки упреци към президента на България Румен Радев и съпругата муПо повод нашумялата целувка със президента на Словения той заяви: „Нейните жестове са като на всяка …Mar 15 2019vijti.com

След убийството вътрешният министър от кабинета на Жан Виденов – Любомир Начев, отказва да разпитат Маринов, защото щяло да се разчуе, че един от лидерите на БСП е нещо като ментор на гангстера Васко Илиев. Следователите настояват за разпит, но Начев изрично ги заплашва с уволнение, ако упорстват.
Разследващи по-късно споделят, че Маринов би могъл да разкаже любопитни подробности около кървавия атентат, които можело да помогнат за откриване на следа.
Това обаче така и не се случва.

Тогава беше обичайна практика политици да общуват със силовите групировки, чистосърдечно си признава Маринов в интервю през 2013 г.
Сашо Маринов, който е и агент на Държавна сигурност – явночник с псевдоним „Майстора“, сега е представен от президента Румен Радев като „ново лице в политиката“, носител на различен морал.
През 1996 г. той се прочу с това, че на местните избори за кмет на София лансира кандидатурата на банкера Венцислав Йосифов като номинация на БСП. Йосифов се провали с гръм и трясък срещу Стефан Софиянски, а месеци по-късно фалира основаната от него Първа частна банка.

Това отпуши серия от банкови фалити, както и невижданата инфлация по времето на Жан Виденов.

На снимката горе – братята Георги и Васил Илиеви; долу – Венци Йосифов и Александър Маринов (вдясно)
Източник: ПИК
Нападнаха Румен Радев: Обвиняват президента в престъпление по служба за нещо, случило се преди годиниЦитираме дословно публикацията: „Докато е бил командир на ВВС, Румен Радев е наредил ведомството да …Mar 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!