У нас е пълно с русофили, тогава защо българите не емигрират в Русия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако използваме метода на социалистическия реализъм, за българите Русия е бедна, чужда и негостоприемна страна и само лицемерието предпазва българския десарски комунизъм от признание на тази истина.
За повече яснота обаче, климатът на Русия изобщо не пасва със средиземноморската природа на българите – зимите там са жестоки и дълги.
Животът в Русия е мъчителен и труден във всяко отношение. Да повторим – във всяко отношение. Икономически тя никога не е била развита страна и досега няма развита инфраструктура.
Пътищата са лоши, жилищата са примитивни, а система за поддръжка на живота не съществува. Става дума за граждански обединения, хуманитарни организации, гилдии, клубове, издателства, преса и свобода за асоцииране. Термина „държава на социалното благоденствие“ там никога не е съществувал.Изказване на две БГ емигрантки в Англия възмути много хора: Не ми се стъпва в тая кочина БългарияСлед приемането на България за членка на обединена Европа за нашенците стана много по-лесно да потър…Nov 27 2018vijti.com

Надеждата в такава страна за просперитет са равни на нула.
Животът на българите в България е оформен в живописна природа с планински характер и култ към слънцето от древни времена, с богати традиции и оригинална история, докато Русия представлява една скучна, убийствено равна и гола, брулена от ветровете земя с тежък печат вързу мисленето на населението й.
Въпреки турското владичество, нито българите, нито който и да е друг балкански народ не са загубили своето чувство за индивидуалност и личностна стойност. Руснаците, от друга страна, са изградени като нация върху стадност и подчинение.
Интегрирането на Русия в европейските ценности и стандарт на живот, както и целия й морален образ, преминават под тежкото влияние на средновековна царщина и комунистическа диктатура. Страданието като психически модел преминава като непрекъсната нишка през цялата история на руската националност.

В Русия емигрират (по-точно мигрират, и то временно) само хора от предишните ислямски съветски републики поради своите традиционно развити търговски умения, чувство за свободна инициатива и много по-голяма работливосмт от руснаците.
Провалът на Съветския съюз да създаде жизнена обществено-икономическа система извади на преден план у днешните руснаци традиционния комплекс за малоценност, а от тук и – като за компенсация – гнусни прояви на расизъм и най-примитивен национализъм.

Човешките права, както и свободната търговска инициатива, в Русия винаги са били опасни концепции и са държани под ботуша на централизирана администрация и диктаторски контрол, включително и днес. Страхът от свободно икономическо развитие и днес е главен фактор в живота на тази страна.
Традиционната мания за величие прави Русия особено склонна към агресивност в световната политика, а самите руснаци в арогантни неграмотници.

Селското стопанство е примитивно и почти напълно зависимо от вносната търговия. С други думи, Русия е гигант на пясъчни крака, който няма какво да предложи на света, освен природните си ресурси и оръжията си.Гневна гражданка: Емигранти, стига сте ревали. Заповядайте, държавата чака такива като вас да си оправи бюджетаС това, че в нашата страна понякога изчезват хора, сме свикнали. Но у нас изведнъж изчезна цяло поко…Oct 5 2018vijti.com

Източник: Сензация

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!